Kidizoom Duo – kindercamera

”Ik wil ook tjiez maken”. Het duurde even tot het kwartje viel toen Mosi dit voor de eerste keer zei. Wat is tjiez maken? Gelukkig praat hij ook met zijn handen, dus zo kwam ik erachter dat tjiez cheese was. Dat had hij dus op het KDV geleerd waar er ook dagelijks foto’s gemaakt worden met de iPad voor de ouders. Mosi wilde alleen echt geen foto’s maken met een iPad of met een telefoon. Het moest met mijn mooie camera. Met een beetje uitleg kon hij al snel een redelijke foto maken, al kreeg ik het erg benauwd van alle knopjes die hij af ging en het rondlopen met camera om zijn nek. Dat hij fotograferen net zo leuk vindt als ik zorgde er wel voor dat ik op zoek ging naar een kindercamera, voor een kind van twee. Gekkigheid!

20171001-20171001-DSCF9970

VTech Kidizoom Duo

Heel veel kindercamera’s zijn er niet op de markt. Ik heb gekozen voor de blauwe Kidizoom Duo. Met een camera aan de voor- en achterkant. Je kan er foto’s en video’s mee maken en er zitten allemaal leuke opties op. Je kan effecten toevoegen aan je foto’s of stemvervormers gebruiken. Ook kun je er muziek op zetten en afluisteren via de luidspreker of koptelefoon. Er zitten zelfs 5 spelletjes op. Op het intern geheugen kun je 1000 foto’s of 5 minuten film opslaan en je kunt uitbreiden met een microSD-kaart. Heel veel mogelijkheden dus. Dat maakt deze camera het ideale item om mee op vakantie te nemen. Je hebt eigenlijk alles in één en bent er uren mee zoet.

20171001-20171001-DSCF9974

Mijn ervaring met de VTech Kidizoom Duo

Mosi is pas 2 en deze camera is eigenlijk nog net een brug te ver. Er zitten te veel opties op, waardoor hij als hij een foto wil maken vaak in een verkeerd menu zit. Ik mis een camera voor jonge kinderen, die simpelweg foto’s maakt. Een makkelijk en stevig fototoestel tussen de nepcamera’s en dit iets te geavanceerde toestel in. Al leert Mosi het sneller dan ik bij kan houden. Met wat hulp kan hij al een redelijke foto maken. En als we samen door het menu gaan en van de stickers en effecten gebruik maken vindt hij het wel erg leuk. Het is leuk dat deze camera hem uitdaagt en hij is ook ontzettend trots als hij foto’s heeft gemaakt. De geluidjes en piepjes zijn natuurlijk ook heerlijk interessant en een echte flitser maakt het helemaal cool. Ik ben blij dat we nu beiden een eigen camera hebben en ik niet meer bang hoef te zijn dat hij hem laat vallen. De Kidizoom heeft al wat te verduren gehad en heeft werkelijk nog geen krasje.

100_0114
Een van de vele effecten in het menu

Een klein minpuntje: voor erg jonge kinderen is het wel lastig dat er twee gelijke knoppen zijn aan beide zijden van de camera. De linkerkant is om de camera te draaien en de rechterkant is om een foto te maken. Dat is een tikkie verwarrend en het zou handiger zijn als die ene allerbelangrijkste knop – die om werkelijk te klikken – iets opvallender en unieker was. Deze knop kan Mosi op mijn camera nu namelijk makkelijker vinden dan op die van hemzelf. Iets oudere kinderen zullen hier natuurlijk geen last van hebben.

 

100_0120
gemaakt met de selfie camera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s