KAI Copenhagen – een arty pop

Mosi heeft een nieuwe vriend in huis. Het is een levensgrote pop van het Deense KAI Copenhagen. En niet zomaar een pop. Het is een vriendelijke pop met een arty look. Een heel fijne toevoeging aan Mosi’s speelgoedcollectie. Mosi speelde al heel veel met zijn knuffeldieren en af en toe ook eens met mijn oude babypop. Dit zit er echter precies tussenin. Deze pop is meer een echt vriendje, net iets groter dan Mosi zelf.

20171001-20171001-DSCF9968

Mosi en zijn KAI pop

Mosi reageert echt anders op deze pop. Hij behandelt hem als een ander kindje. Hij speelt samen met hem; vraagt of hij wil puzzelen of met de blokken wil stapelen. Maar ook ziet hij hem soms als rivaal en beschermt zijn gereedschapskist als hij niet wil delen. Aan deze poppenvriend heeft hij dus niet alleen een speelkameraad, maar hij helpt hem ook leren delen. Op de meest ‘zachtaardige’ manier.

20170923-20170923-DSCF9472

20170923-20170923-DSCF9471

Het verhaal achter KAI

Ontwerpster Josephine Blay is de vrouw achter de (te) gekke KAI poppen. Toen ze kind was had ze een favoriete lappenpop, gemaakt door haar moeder. Deze pop noemde ze KAI, naar haar grootvader die kapitein was op een schip en vaak weg was. Ze noemde de pop naar hem, omdat ze hem zo miste als hij weg was. Het was haar lievelingspop. De KAI poppen lijken een beetje op deze lappenpop en heeft Josephine ontworpen met de gedachte kinderen ook een favoriet stuk speelgoed te gunnen. Een pop met een verhaal en zeker de potentie net zo’n belangrijke rol te spelen in het leven van vele kinderen.

kaicopenhagen-dolls-olddays-1-1.w1220.h1220.backdrop
Op de zwart-wit foto: de lappenpop, Josephine en haar opa

20170923-20170923-DSCF9456

4 versies in groot en klein

Er zijn vier versies van de vriendelijke KAI poppen en die zijn er allemaal weer in een grote versie (100 cm) en een kleine versie (60 cm). Er zijn twee kleuren poppen; een lichte en een getinte en deze hebben sokken en shirts in de kleurstelling oranje/roze of blauw/groen. Ze scheppen daarmee direct het verband meisje/jongen, maar de vrolijke gezichtjes zijn hetzelfde en een kind zal er zelf van maken wat hij of zij wil. De poppen zijn universeel, maar wel met karakter.

20171007-20171007-DSCF0070.jpg

KAI Copenhagen

De KAI poppen zijn het signature item van KAI Copenhagen. De naam KAI betekent dan ook ‘bekend gezicht’ – iemand waar we onszelf bij kunnen zijn. En KAI betekent ook Quay, de plek waar je uitstapt om nieuwe avonturen te beleven en waar je ook weer graag terugkomt: KAI is thuis. Dat is precies het gevoel dat ik krijg bij de hartelijke vrolijke grote poppen. Ze zijn een beetje maf, maar ook zo gezellig en leuk. De grote ogen, de zichtbare hartjes en de grote knuffelbare armen. Naast de poppen (in groot en klein) heeft KAI Copenhagen ook leuke dieren die tevens goed als kussen dienen. De neushoorns, de pinguïn en hondje. Er zijn ook vrolijke stippen kussens in meer kleuren dan ik op wil noemen en naast het gewone ‘bank’ formaat ook in een mega versie voor op de grond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s