Elements Optimal – Deens design voor de kinderkamer

Wie ons een beetje volgt weet dat er in huis véél olifanten te vinden zijn. Lampen, stoelen, schilderijen, mega knuffels. Ik vind het prachtige dieren, zeker als ze tot mooi design item omgetoverd worden. Het Deense Elements Optimal heeft dat dus ook gedaan en heeft daarmee één van mijn favo olifanten items ooit gemaakt; een houten olifantenstoel met bijpassend tafeltje. Super strak, maar toch vriendelijk en speels. Deze staat heel hoog op mijn verlanglijst.

elephant_chair-and-table_2.jpg

Elements Optimal

EO – elements optimal is een familiebedrijf, opgericht door Tor en Nicole Vitner Servé in 2012. Ze maken in samenwerking met internationale designers de mooiste, harmonieuze producten van de beste materialen. Dat de designs van de hand van verschillende, onafhankelijke ontwerpers komen zie je terug. Elk items heeft een geheel eigen karakter, maar allen passen ze binnen de EO visie.

cow_bambi_sheep

De collectie van EO

Mijn lievelingsitem van EO is duidelijk de olifanten stoel, maar er is nog meer moois. De ballonnen spiegels zou ik bijvoorbeeld graag een mooi plekje aan één van onze muren geven, en het ijsje zou ook niet misstaan. Super schattig zijn de kleine krukjes; een hertje, schaap en een koe. Splinternieuw zijn de wollen kleden; een grafische zebra en een grappige panda. Deze zijn onlangs aan de collectie toegevoegd. Ze passen goed bij de grote grafische dieren ‘knuffels’. Deze drie mega dieren; de toekan, panda en walvis staan voor de elementen; lucht, aarde en water. Je kan er mee spelen, op zitten of ze ter decoratie neerzetten. Er zijn ook kleinere versies van, die meer als erg mooie knuffel of pop kunnen dienen.

eo_Balloon_1rettet+med+spejlrefleksioner

Onoff hangers

Natuurlijk zijn wij ook trotse eigenaar van ons eerste EO item; de Onoff hangers doen sinds kort dienst boven Mosi’s Plyconic bureautje. Ik heb voor twee zwarte exemplaren gekozen, omdat hij verder al zoveel kleur in zijn kamer heeft. Dit is lekker stoer en knalt van de muur af. De hangers zijn er in 6 verschillende kleuren en komen in setjes van twee. Je kan er dus een hele gave muur met verschillende kleuren hangers van maken. Die zijn zelfs leuk als er niks aan hangt. In Mosi’s kamer gebruik ik de hangers om zijn posters aan te hangen, tasjes met speelgoed en af en toe kleding.

20170915-20170915-DSCF9185

20170923-20170923-DSCF9452

20170923-20170923-DSCF9465

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s