Appels plukken bij De Olmenhorst

Wat een rust en dat op nog geen half uur rijden van ons huis. We hebben vandaag appels geplukt bij Landgoed de Olmenhorst. Net op tijd kwamen we aan, want er hing een grote regenwolk boven ons hoofd. Een half uur later begon het dus ook te plensen. Gelukkig kost dat plukken ook helemaal niet zoveel tijd. Al kan ik me voorstellen dat het veel langer geduurd zou hebben als Mosi een kieskeurige bui zou hebben gehad.

20170922-20170922-DSCF9428

Zelf plukken

Van 16 september tot 29 oktober kun je plukken bij De Olmenhorst. Je neemt je eigen tas of mand mee. Die weeg je van te voren, zodat je niet voor het gewicht van de mand betaalt, en dan kies je een pad in de boomgaarde. Als het niet zo druk is, heb je je eigen pad en geniet je fijn van de rust om je heen. De entree is gratis. Je rekent alleen je eigen appels af. En die hebben nog een mooie prijs ook. Mosi vond het heel leuk, maar ook voor oudere kinderen kan dit natuurlijk echt heel gaaf zijn. Je eigen geplukte appeltjes eten, wat is er nou lekkerder?

20170922-20170922-DSCF9435

20170922-20170922-DSCF9443

Kaarsen maken, naar de speeltuin of taart eten

Heel lang kun je het plukken ook weer niet rekken. Een volle mand is een volle mand. Gelukkig is er nog veel meer te doen op het mooie landgoed in Lisserbroek. Je kunt kaarsen maken bij Kaarsenmakerij Willemijn. Even lekker ravotten in de speeltuin en shoppen of een taartje eten bij de Landgoedwinkel. Af en toe is er een leuke markt zoals de Veggie Fair en er worden verschillende workshops voor zowel kinderen als volwassenen georganiseerd op het landgoed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s