MyuM The Veggy Toys

Ik speel graag met eten om de maaltijden net wat leuker te maken. Ik maak gekke vormpjes van fruit en maak het bordje vaak leuk op. Plezier aan tafel, dat is mijn doel. Dan gaan die groenten er een stuk fijner in. Faustine Durand van MyuM heeft ook een leuke manier bedacht om op een grappige manier aandacht te geven aan gezonde voeding en dan met name groente en fruit. Ze maakt zacht speelgoed – kleine knuffeltjes en rammelaars – in de vorm van groente en fruit. Ze kun je al vanaf de eerste dag een goede band met goede voeding stimuleren. Op een speelse, ongedwongen manier.

432-large_default

Spelen met Moeder Natuur

Het is een feit dat kinderen niet altijd meer weten waar hun voeding vandaan komt. Ze kunnen niet aanwijzen welke groente een prei is en steeds vaker wordt groente verstopt in groentefriet of een pizzabodem. Daar heb ik helemaal niks tegen, maar hoe fijn is het als je kind gewoon een worteltje als tussendoor waardeert en je niet stiekem iets in het avondeten hoeft te verstoppen zodat er maar iets naar binnen gaat. Mosi eet over het algemeen wel goed zijn groente, maar kan af en toe ineens erg kieskeurig zijn. En wat de boer niet kent, dat eet hij niet – dat gezegde slaat totaal op hem. De vertrouwde broccoli en sperziebonen lust hij wel, maar komt er een artisjok op tafel dan trekt hij een vies gezicht. Zou dat anders zijn als hij de vorm al herkende?

Van alle markten thuis

Een hele kist vol verschillende soorten groenten en fruit is er al gemaakt bij MyuM. Elk stuk speelgoed heeft iets speciaals. Sommige zijn rammelaars, andere kun je binnenstebuiten keren. En er zijn ook trillende speeltjes of stukken die muziek kunnen maken. Zo zijn ze erg leuk als je er één van in huis hebt, maar als je er meerdere hebt komen ze ook goed van pas bij het keukentje spelen of samen gerechten doornemen. Leren koken kan niet vroeg genoeg beginnen. Ik vind zelf het banaantje erg leuk, maar ook de appel die in een bloem kan veranderen.

De waarden van MyuM

Al het speelgoed van MyuM is gemaakt van organisch katoen en wordt alleen van planten gemaakt. Er worden geen machines gebruikt bij het haken, dit gebeurt allemaal met de hand en op een faire manier. Door deze traditionele manier van werken gaat het speelgoed langer mee en kunnen ze van generatie op generatie worden overgedragen. En omdat het speelgoed zowel voor jongens als meiden erg leuk is, kan dat van broer op zus op neef en nicht. Super duurzaam dus!

front-56-55.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s