Palett Stockholm – duurzaam en speels

Meestal word ik door één bepaald item naar een merkje toe gelokt – vaak zijn daar dierenprints bij betrokken. Bij Palett Stockholm is dit ook het geval. Ik zag de Shy Tiger longsleeve uit de eerste collectie. Een zwart shirt met witte artistieke tijger print. Lekker basic door de kleurencombinatie, maar toch speels en aantrekkelijk voor kinderen. En dat doet Palett Stockholm veel. De prints zijn leuk voor jong en oud, fijn te combineren door de rustige kleuren en heel ‘eigen’. Geen merk dat erop lijkt.

palett_stockholm_childrens_wear_shy_tiger_ls_shirt_aop_back.jpg
The Shy Tiger

Duurzaam en speels

Palett Stockholm is een Zweeds kinderkledingmerk met een artistieke en duurzame benadering. Pallet Stockholm maakt creatieve kleding, die zowel ethisch verantwoord als milieu- en speelvriendelijk zijn. Het merkje is vorig jaar opgericht door Jenny Bergström and Linnéa Teljas Puranen. De Shy Tiger collectie was de allereerste en werd direct verkocht in pop-up shop aan de Konstfack University College of Arts, Crafts and Design verkocht. Palett Stockholm is één van de meest duurzame kledingmerken op de markt. Alles wordt gemaakt van organic cotton of gerecycled materiaal en wordt gedrukt met milieuvriendelijke verf. Bij elke beslissing die er gemaakt wordt, wordt duurzaamheid in acht genomen.

Kersen, tijgers en bergen

De collectie van Palett Stockholm is veelzijdig. Er is een print met rode kersjes, maar ook een legging met verfstrepen die je aan een tijgerprint doen denken. Dit klinkt onsamenhangend, maar als je de collectie bekijkt zie je echt een heel eigen look terug die onderling goed te combineren is. Elk item wordt met de hand gemaakt en is dus uniek. Wat fijn is om te weten als je meerdere items wil combineren is dat dezelfde stof voor de verschillende stuks gebruikt wordt. Een zwarte legging met een zwart shirt is dus twee keer dezelfde kleur zwart en niet net een andere toon. Dat is wel zo mooi. Mosi loopt nu in een gaaf wit shirt met groene en blauwe bergen rond, op zo’n manier vormgegeven dat je er echt wat fantasie bij kunt gebruiken. Het is een fijne stof en het staat hem super gaaf.  Een echt collectors item is de Penguin poster. Deze is gelimiteerd gedrukt op lekker dik gerecycled papier. Hij hangt nu bij Mosi op de kamer, maar hij staat eigenlijk net zo goed in de woonkamer. De grijstinten en het vrij sobere design komt overal tot zijn recht.

20170824-20170824-DSCF8302

2 gedachtes over “Palett Stockholm – duurzaam en speels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s