Fair Furniture – Ubud stoel

Al maanden plezier heeft Mosi van zijn Fair Furniture Acapulco schommelstoeltje. Elke dag schommelt hij wel even. Het stoeltje heeft zelfs de naam wipwap gekregen en zijn hobbelpaard is de deur uit, want het stoeltje nam de taak over.  Heerlijk ligt hij te chillen, met een boekje of een doosje rozijntjes. En is het regent het pijpenstelen en kijken we een filmpje? Dan sleept hij zijn stoel zo voor de tv. Een beetje jaloers werd ik er bijna van. Zo blij als een kind ben ik dus ook met mijn eigen prachtige Fair Furniture stoel. Het nieuwste model nog wel; de Ubud. Een nieuw eigen design dat volledig ontwikkeld en geproduceerd werd in Bali.

20170808-20170808-DSCF7876

De Ubud stoel

Het ontwerp van de stoel ontstond op een researchreis naar Bali door oprichter van Fair Furniture Joris van Balkom. Joris werkt graag met natuurlijke materialen met een lokale herkomst om een minimale impact op de leefomgeving achter te laten. Zo is het gekomen dat hij na de iconische Acapulco stoelen uit Mexico nu op Bali met rotan aan de slag ging. De stoel is volledig handgemaakt door lokale ambachtslieden en bestaat uit een zitting van rotan en een onderstel van lokaal staal. Zelfs de schroeven zijn gemaakt van rotan, versierd door snijwerk van lokale kunstenaars. Het frame is los te halen van de rotan zitting, waardoor de materialen eenvoudig te scheiden zijn en de stoel makkelijk te recyclen is. Ik hou erg van de natuurlijke uitstraling van het rotan. Het past goed in ons huis, waarin veel planten staan en ik in de woonkamers zoveel mogelijk natuurlijke kleuren gebruik. Het geeft mij een gevoel van rust.

‘The fair way’ volgens Joris van Balkom, founder van Fair Furniture

Joris: “De naam Fair Furniture werd gekozen omdat we een ‘faire’ manier van werken nou eenmaal belangrijk vinden. We werken met zo veel mogelijk gerecycled, recyclebaar, duurzaam of natuurlijk materiaal. Ook is de herkomst ‘fair’, dus lokaal, onder eerlijke omstandigheden geproduceerd. Het spreekt bijna voor zich dat je bij ons dus geen massaproduct tegenkomt. Maar ‘Fair’ heeft voor ons ook te maken met maatschappelijke verantwoordelijkheid. We kennen de ambachtslieden allemaal bij naam, en we voelen het als onze verantwoordelijkheid dat zij met plezier kunnen werken en hier bovengemiddeld voor beloond worden. Door een eerlijke prijs te betalen creëren we ruimte om de werkplaatsen en de werkomstandigheden op een hoog niveau te houden en garanderen we een degelijk inkomen voor de arbeiders en hun familie.”

20170805-20170805-DSCF7739

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s