The Kind – De mooiste Mozes manden

Je ziet ze steeds vaker weer; de Mozes manden. Manden die je als wiegje kunt gebruiken in de eerste maanden en heel handig zijn omdat ze zo makkelijk verplaatsbaar zijn. Ik ken het probleem nog wel dat Mosi net ergens in slaap was gevallen, maar ik zelf ook wilde gaan slapen. Die verplaatsing mislukte toch wel 9 op de 10 keer. Had ik toen The Kind maar ontdekt, want wauw deze wiegjes zijn prachtig! Het zijn die bekende manden, maar dan gemaakt in Ghana en met de mooiste patronen en kleuren. Wat had ik die toen graag gebruikt. Dan had zijn wieg nu 2 jaar laten waarschijnlijk in Mosi’s kamer gestaan als poppenbed; wachtend op een nieuwe baby in de familie. Ze zijn te mooi om afscheid van te nemen.

The Kind

The Kind is een fair-trade en kleurrijk lifestyle label voor kinderen. Geen massaproductie; alles wordt handgemaakt in Ghana. De producten zijn gericht op de jongste van de familie, van 0 tot 4 jaar oud. En wat ze maken is prachtig; het ziet er niet alleen mooi uit, maar je weet ook dat het proces erachter bij The Kind goed zit. De ontwerpen zijn tijdloos en gemaakt om lang mee te gaan. En ook erg belangrijk: het productieproces is 100% fair. De handwerkers in Ghana verdienen een eerlijke prijs en zijn zo onderdeel van een waardevolle keten. Dat Mosi Ghanese roots heeft maakt het voor mij nog waardevoller, maar The Kind maakt echt producten voor ieder interieur; er is genoeg keuze van bonte patronen tot heel neutraal. Voor ieder een match.

Mozes wiegjes

De Mozes manden zijn speciaal ontworpen voor pasgeboren babies. Ze zijn een stuk kleiner dan een ledikantje, waardoor het een geborgen gevoel geeft aan de kleine baby. Ze zijn licht van gewicht en dat maakt ze zo makkelijk te verplaatsen. Met en zonder baby. Hoe fijn is het als je pasgeboren baby altijd zijn of haar eigen bedje bij zich heeft. Ze slapen tenslotte bijna de hele dag en zo ben je een stuk flexibeler en minder aan huis gebonden. Er is een standaard die je naast je bed kunt zetten zodat de baby op jouw hoogte ligt en altijd dichtbij is. Die standaard klap je overigens ook zo in en zet je bijvoorbeeld in de woonkamer als je zelf even op de bank zit. Er zijn heel veel wisselende prachtige kleuren en patronen verkrijgbaar, maar ook een neutrale wieg voor wie het liever wat rustiger houdt. Ik zal er een aantal uitlichten, maar neem vooral zelf een kijkje om de volledige huidige collectie te zien.

 

 

Boxkleden en meer

Ze staan nog niet op de site, maar zijn wel al te koop. De prachtige boxkleden met moderne Batikprints. De stoffen zijn handgeverfd met de eeuwenoude Batik techniek die zo rond 1600 in West-Afrikaanse opkwam. The Kind zet de traditie van de techniek voort – waarbij met was de patronen worden aangebracht – maar dan met moderne designs. Er komt een speel/boxkleed, een luierbroekje en een kroontje. Je kindje kan dus helemaal in stijl spelen straks. En zo’n mooi speelkleed, dat kun je nog jaren gebruiken. Niet alleen spelen kinderen nog veel langer dan tot ze kunnen lopen heel graag op de grond, maar ook is het handig als dekentje of fijn om lekker buiten op te spelen. Heb je vragen of interesse, mail dan naar Hello@thekindlabel.com. Wie weet is jouw kindje straks dan een van de eerste met zo’n mooie set.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s