Meloen taart

Afgelopen weekend werd Mosi 2 jaar. En wat is een verjaardag zonder taart? Het moet er dan natuurlijk wel één zijn waar de jarige ook echt dol op is, om hoe hij eruit ziet, of om de smaak. Mosi is meestal niet zo dol op cake, taart of gebak, dus nam ik het zekere voor het onzekere met deze meloen taart. Dat gaat er namelijk altijd in. Ik heb gebruik gemaakt van slechts 2 soorten meloen, maar je kunt dit zo dol maken als je zelf wilt. En dus precies de stukken fruit kiezen waar jouw kleine (of jij zelf) gek op is.

20170614-20170614-DSCF5419.jpg

Een fruitige verjaardagstaart

Een basis van watermeloen is handig, zeker als je wilt gaan stapelen. Dit is toch wel de grootste soort vrucht die je kunt vinden. Ik ben begonnen met het verdelen van de meloen in hele dikke plakken door hem in door vieren te delen. Eerste de topjes eraf, dat snijdt makkelijker. Een broodmes werkt wel fijn om door de dikke schil te komen. Van die plakken kun je dan weer de schil afsnijden en dan heb je al bijna een mooi rondje. Het kan helpen om er een bord of bakje op te zetten in het formaat dat je wilt, als je daarlangs snijdt krijg je makkelijker een mooie cirkel. Ik heb dat zelf niet gedaan. Hij was dus ook niet perfect rond.
De tweede laag is van honingmeloen, maar dat kan ook ananas zijn als je een kleinere taart maakt. Een taart helemaal van watermeloen kan natuurlijk ook. Het is maar net wat je wilt en hoe je hem gaat versieren. Een beetje contrasterende kleuren zijn wel leuk hierbij. Een kleiner taartje van honingmeloen versieren met rood fruit bijvoorbeeld. Of watermloen met kiwi, mango en druiven. Ik heb gebruik gemaakt van uitstekertjes om de taart te versieren met figuurtjes, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Als je dat wel doet, dan helpen cocktail of satéprikkers om de figuurtjes op zijn plek te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s