Doing Goods

Afgelopen week liep in in de Sissy Boy tegen een kleedje aan waar ik absoluut het merk van moest weten. Op de onderkant stond Doing Goods en zo zocht ik thuis naar meer informatie. En wauw! Wat een prachtige collectie heeft dit te gekke label. Doing Goods kun je het beste omschrijven als een schatkist gevuld brass, glas, textiel en vintage rariteiten. Items waar je verliefd op wordt en die je huis karakter geven. In de collectie zitten ook veel leuke items die super zijn voor originele kinderkamers.

DSC_0347.JPG

Van-alles-en-nog-wat-spulletjes

Jan Swinkels en Aanyoung Yeh richtten Doing Goods op in 2010. Beide reizen de wereld over op zoek naar van-alles-en-nog-wat-spulletjes die ze zelf te gek vinden en waarvan ze haast zeker weten dat ze in ieder huis of kamer tof zullen staan. Jan en Aanyoung nemen het liefst gebruikte spullen mee van hun reizen. Dingen waar het leven al een keer overheen is geweest of die op z’n minst een rondje Stille Zuidzee hebben gemaakt. Spulletjes met een verhaal dus; en zijn kinderen daar ook niet gek op? Er komen veel dieren terug in de collectie, wat ik zelf heel tof vind voor de kinderkamer. Dat hoeft namelijk echt niet op een ‘kinderachtige’ manier. Mosi wijst werkelijk elk dier in huis aan, of het nou van steen, metaal of plastic is en abstract, kleurrijk of levensecht.

Vintage en eigen producten

Naast het kopen van unieke, vintage spullen, produceert Doing Goods ook haar eigen producten. Onlangs is de eerste steen gelegd voor een eigen Doing Goods workshop in India. Een veilige en fijne plek voor iedereen om te werken en mooie producten te maken is het doel. Doing Goods betaalt hen een eerlijk loon voor een eerlijk gewerkte dag. Dit alles vanuit de overtuiging dat we met eerlijk handelen de wereld net even leuker en mooier kunnen maken. Koop je iets van Doing Goods, dan werk indirect dus naast aan een mooier huis vol verhalen, dus ook aan een betere wereld.
Doing Goods is een groothandel en heeft (nog) geen eigen webshop. Een groot deel van de collectie vind je bij Gekaapt Amsterdam, Sissy Boy, Moonloft, Homestock en Koekwaus. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s