Brio Mijn eerste treinset

Een aantal weken geleden liepen Mosi en ik in de speelgoedwinkel. Dat komt niet vaak voor; eigenlijk alleen als we een cadeautje voor een verjaardagsfeestje zoeken. In de speelgoedwinkel stond een Brio treinspeeltafel, waar Mosi als een magneet naartoe trok. Wauw, wat vond hij dat mooi. Alleen nog net iets te moeilijk om echt zelf mee te spelen. Zo ging ik op zoek naar een treinset voor net iets jongere kindjes en zo vond ik het pakket voor kinderen vanaf 1,5 jaar; de Brio mijn eerste treinset. 

20170425-20170425-DSCF4351.jpg

Brio: mijn eerste treinset

De treinset is met enthousiasme uit de doos gehaald door Mosi; hij werd er weer helemaal blij van. Het zijn net genoeg stukken om een mooi rondje te maken. De set bevat ook een super leuke gekleurde brug waar de trein overheen kan hobbelen. Daarnaast bevat de set een overweg, 4 opritten, een trein en een wagonnetje.Wat uniek is , is dat de trein beschikt over slimme magnetische treinverbindingen. Het maakt niet uit met welke kant je de wagon aan de Brio trein koppelt, het past altijd. Precies goed voor zijn leeftijd. Eerlijk is eerlijk; Mosi speelt er nog niet helemaal alleen mee. Hij vindt het maar al te leuk als mama of papa hem helpt bij het bouwen van de treinbaan, en de trein zelf bestuurt hij dan wel. Het leuke bij dit speelgoed is wel weer om te zien hoe snel hij leert, want hij maakt zelf ook al stukken van de baan. Naast deze set heeft Brio ook andere uitbreidingssets in deze leeftijdcategorie. Dat maakt het een perfect verjaardagscadeau voor de tweede verjaardag. Hoe meer stukken; hoe groter de treinbaan kan worden en omdat je zelf je eigen baan bouwt, maakt het in dit geval niet eens uit als je een set dubbel krijgt. De treinrit is toch elke keer anders. Natuurlijk sluit deze baan ook gewoon aan op de treinsets voor de gevorderde machinisten; zo gaat hij dus jaren mee!

Verder van Brio

Alhoewel de treinsets van Brio veruit het meest bekende artikel zijn uit het assortiment, is er ook heel veel ander leuk en mooi speelgoed van het merk. Ik tipte bijvoorbeeld al eens het speelkeukentje in mijn speelkeuken top 5. Ook de trekfiguurtjes van Brio zijn erg leuk en een mooi cadeau voor een eerste verjaardag. En gelukkig heeft Brio ook muziekinstrumenten, want dat blijft toch wel mijn all time favorite speelgoed. Niet te missen in een goede speelhoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s