Histor Schoolbordenverf

Lekker kliederen op de muren, wie wil dat nou niet? Mosi in ieder geval wel. Hij heeft de witte muren al meerdere keren met zijn potloden versierd. Nu kan ik daar natuurlijk ontzettend van balen, maar het bracht me ook op een goed idee. Een muur tot tekenmuur omtoveren met schoolbordenverf. Het muurtje dat ik op het oog had is alleen al in een vrij donker halletje, dus daar ook nog een muur zwart maken vond ik niet zo’n goed idee. Bovendien ben ik gek op kleur, dus past een gekleurd tekenmuurtje veel beter in ons huis. Bij Histor kan je schoolbordenverf ik alle kleuren laten mengen en dat heb ik dus gedaan.

Histor Perfect Effects schoolbordenverf

Online koos ik een mooie kleur uit het assortiment van Histor. Ik wou een leuke groene kleur en koos voor de kleur Kruid. Check voor de zekerheid later nog wel even of het wel echt de kleur is die je in gedachten had, want je beeldscherm kan het net anders weergeven afhankelijk van je instellingen. In de bouwmarkt, in mijn geval de Gamma Megastores, kan je de Perfect Effects Schoolbordenverf dan direct laten mengen. Zo gezegd, zo gedaan. Thuis ging ik meteen aan de slag en na twee avonden verven – ook hier adviseer ik weer het tegenovergestelde – doe het in daglicht, was het groene muurtje af. Nu moet je met schoolbordenverf een weekje wachten tot je erop mag schrijven, maar omdat het zo’n mooie kleur is was de uitdaging ook niet te groot. Ook zonder krijtkunst vind ik het al een grote vooruitgang in het halletje.

20170421-20170421-DSCF4191.jpg

Ik had nog wel wat verf over, dus besloot ik ook een houten bankje onder handen te nemen. Deze had ook twee lagen nodig. maar het resultaat is super. Ik ben niet van plan erop te krijten, maar een andere mooie eigenschap van de schoolbordenverf is dat het erg mat is. Dat geeft een ander soort uitstraling dan andere verfsoorten. De verf dekt bovendien erg goed en kan je makkelijk afnemen met een doekje. Perfect voor kindermeubels dus ook.

En dan krijten maar

Eindelijk klaar om te krijten kwam ik erachter dat mijn muurtje niet de allerbeste was om tot krijtmuur om te dopen, hij heeft namelijk best een grove structuur. Dat maakt het niet makkelijker om iets echt moois te tekenen. Ik heb ook een klein stukje van een wat gladdere muur geschilderd en daar zijn mijn tekeningen mooier op. Het muurtje is echter ook niet echt voor mijn kunst bedoelt, maar meer voor dat van Mosi. Hij stoort zich er gelukkig niet aan en vindt het heerlijk om de muur onder handen te nemen. Met een vochtige doek verwijder je de krijt zo weer, dus zijn kunst maakt ook in een minuut weer plaats voor een rustige mooie groene muur in de kleur kruid. Ik blij, hij blij. Hier gaan we nog veel plezier van hebben.

20170421-20170421-DSCF4201.jpg

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s