Diergaarde Blijdorp

Afgelopen vrijdag was ik jarig, achtentwintig lentes tel ik nu. En al geef ik niet meer zo om cadeaus als een tiental jaar geleden; een goed doordacht cadeau kan nog toch nog oh zo gelukkig maken. En dat is wat van het weekend gebeurde; ik kreeg een jaarabonnement voor Diergaarde Blijdorp. Helemaal in de gloria was ik; zo blij ben ik in jaren niet geweest met een geschenk. Het leukste is dat we er ook direct gebruik van hebben gemaakt op die super prachtige eerste zomerdag van de lente zondag.

Een drukke zondag bij de dieren

De eerste echte zomerdag was het zondag. Een perfecte dag voor een uitje naar de dierentuin. En dat dachten meer mensen. Lekker druk was het, maar niet tot het vervelende aan toe. Diergaarde Blijdorp telt 28 ha, dus daar passen heel was mensen en dieren op. Maak je een rondje langs alle werelddelen, met wat tussenstops bij speeltuin of café, dan ben je ook zo een dag zoet. De speelplaats van Blijdorp is zo indrukwekkend dat zelfs Mosi, die echt nog niet zo gek is op de speeltuin, er naartoe gezogen werd. Hij moest en zou erheen en dat was ook voor ons geen straf. Wat een plaatjes van toestellen; onderverdeeld in een stuk waar grote kinderen helemaal los kunnen en waar kleintjes rustig kunnen klauteren. Eet- en drinkgelegenheden zijn er ook meer dan voldoende; van kebab tot swirl en van patat tot poffer. Alles is er te vinden en voor een redelijke prijs.

Olifanten, neushoorns, nijlpaarden en giraffen

Al mijn lievelingsdieren zijn te zien in Blijdorp en de verblijven zijn mooi. De werelddelen zijn helemaal in sfeer ingericht en zo vindt je in Azië bijvoorbeeld een prachtige Japanse tuin. Dat creëert rust, ook op een drukke dag in het park. Je waant je in de natuur en loopt niet van verblijf naar verblijf. Het voelt meer als een mooie wandeling waarbij je toevallig ook langs al de dieren komt. Super indrukwekkend voor Mosi was het Oceanium, waarbij je onder de tunnel met vissen doorloopt. Vastgeplakt aan het raam was hij en dan was de dag nog maar net begonnen. Dat is toch heerlijk om te zien. Het fijne aan het abonnement vind ik dat we volgende keer ook in alle rust een tijd bij dezelfde dieren kunnen blijven. Niet alles hoeft op één dag gezien te worden.

Blijdorp App

Diergaarde Blijdorp heeft ook een eigen App, waarmee je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in het park. Kijk via de webcam mee bij de pasgeboren neushoorn, plan je route en zie welke activiteiten er die dag zijn. Je kunt je bezoek dan zo plannen dat je bij het voeren van de pelikanen, pinguïns of panters kunt zijn. Zeker voor abonnementhouders die regelmatig in het park komen een echte aanvulling op de dierentuin ervaring. Hij staat bij mij al op mijn telefoon, dan raak ik de weg niet meer kwijt.

Thuis in het park

Blijdorp is echt mijn lievelingsdierentuin. Ook vanwege de mooie herinneringen die ik heb aan de bezoeken toen ik jong was. We hadden toen ook een abonnement en waren er vaak op woensdagmiddag te vinden. De weg kenden we op ons duimpje en ik kan niet wachten tot we ons weer zo thuis voelen in het park. Mosi is nu al gek op dieren en zei ze stuk voor stuk gedag toen we verder gingen naar het volgende deel. Het kleine neushoorntje zullen we groter zien worden en de nieuwe dierennamen gaat hij onthouden. Een beter cadeau is er niet. Hij is blij en ik ben blij.

Een gedachte over “Diergaarde Blijdorp

  1. Jij krijgt met je 28ste verjaardag een jaarabonnement op Blijdorp Zoo, ik kreeg hem afgelopen februari op mijn 60 steeds verjaardag van mijn vrouw. Nu fotografeer ik graag dus ben ik regelmatig gast in de dierentuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s