Plyconic

Nu het huis vaak bezaaid is speelgoed ben ik simpele en strakke meubels nog meer gaan waarderen. Een mooi voorbeeld daarvan is het kleine nieuwe meubelbedrijfje uit Londen; Plyconic. Ze maken toffe, iconische (kinder)meubels van multiplex.

 

Plyconic

Plyconic is geboren uit liefde voor meubels uit de twintigste eeuw. De lijn is geïnspireerd op iconische designs, maar teruggebracht naar de rauwe vorm en het materiaal; multiplex. Doordat er slechts van één soort materiaal gebruikt gemaakt wordt, zijn de designs versimpeld. De nadruk ligt meer op hoe de stukken in elkaar zitten. Er wordt juist gebruik gemaakt van de rauwe randen van het mulitplex. Het oogt simpel, maar het zit juist super goed doordacht in elkaar. De meubels zijn prachtig in eenvoud. Geen tierelantijntjes, maar rauw en stoer.

Bureau’s en krukjes 

Mijn favoriete item is by far het bureau. Een mooi kindertafeltje is moeilijk te vinden en dat terwijl zelfs Mosi met zijn 21 maanden als super graag achter zijn eigen tafeltje zit. Een mooi stoeltje erachter en hebben echt hun eigen hoekje. Dat stoeltje kan natuurlijk ook het gave krukje van Plyconic zijn. Een prima set, die je niet op de kinderkamer hoeft te verstoppen als je het mij vraagt. En als je net als ik dan jaloers bent op de meubeltjes van je kind, maak jezelf dan ook blij met een mooie kruk. Die misstaat ook niet als bijzettafeltje overigens.

Super speelgoed

Als ik één ding geleerd heb het afgelopen jaar is dat kinderen echt niet altijd het liefst met fel gekleurde toet toet auto’s spelen. En ik heb zelf ook liever andere dingen in mijn woonkamer liggen. De Ply shapes zijn daar een goed voorbeeld van. Kinderen kunnen hun eigen fantasie gebruiken en naar hartenlust iets bouwen. En hebben ze hun kunstwerkje af? Dan siert het je woonkamer ook nog leuk. Ik hou ervan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s