Foto op aluminium – Saal-Digital

Wauw! Ik heb echt toch zoiets mooist ontdekt! Een zwart-wit foto afdrukken op Alu-Dibond Butlerfinish – of een iets simpelere uitleg – op een aluminium plaat. Via Saal-Digital mocht ik één van hun vele soorten wanddecoratie testen en ik nieuwsgierig als ik ben koos ik voor iets wat ik nog nooit gezien had. De foto op aluminium. Saal-Digital tipt dat dit een echte aanrader is voor zwart/wit opnames en daar ben ik het glansrijk mee eens. Het is prachtig; zeker als de foto goed in het licht hangt en de weerkaatsing hem laat stralen.

20170412-20170412-DSCF3454

Alu-Dibond Butlerfinish wanddecoratie

Even kort de specificaties van de geborsteld aluminium wanddecoratie (bij Saal-Digital vind je de uitgebreide beschrijving). De Alu-Dibond Butlerfinish wanddecoratie is een (geborsteld) aluminium plaat van 3 mm dik. Dat staat mooi aan de muur, maar ook prima op een plankje zoals ik gedaan heb. De print is licht-, kleur- en waterbestendig en kan dus ook in de badkamer, keuken of ander vochtige ruimtes opgehangen worden. De lichte delen van de foto worden niet meegeprint, waardoor het geborsteld aluminium op die plaatsen doorschijnt. Dat geeft een super mooi effect bij zwart wit prints, maar je kan uiteraard ook gewoon in kleur printen op dit type wanddecoratie. Dankzij de UV-Direct printing printtechniek krijg je een afdruk met indrukwekkende kleurintensiteit in de hoogst mogelijk resolutie en maximale scherpte. Je kunt het formaat op de centimeter nauwkeurig zelf uitkiezen en dus helemaal aanpassen aan jouw foto. Niet gedwongen knippen in de foto dus, jeej!

Mijn ervaring

Bestellen bij Saal-Digital is een eitje. Ik doe dat via het speciale programma dat ik gedownload heb, maar het kan ook gewoon online. Je kan in het overzicht makkelijk zien of uitrekenen wat jouw wanddecoratie kost, dus je staat niet voor verassingen aan het eind van je bestelling. Na het bestellen wordt je goed op de hoogte gehouden van de productie en levering en ik had de afdruk weer binnen enkele dagen in huis. En hij is dus echt super mooi en perfecte kwaliteit! Ik kan deze aluminium wanddecoratie echt aanraden. Ik ben normaal gesproken niet dol op grote zwart wit prints, omdat een beetje kleur vaak leven aan de foto geeft. In dit geval doet het de aluminium achtergrond dat. De foto straalt echt als het licht erop schijnt. Ik vind het prachtig. Ik verwacht nog vele jaren plezier van deze foto te hebben, want het grote voordeel van zwart wit is dat het een bepaalde tijdloosheid mee geeft. Je zou er ook heel mooi meerdere (kleine) foto’s mee kunnen afdrukken en zo een strakke collage maken. Een super stijlvolle en rustige manier om foto’s in je interieur te verwerken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s