Bobike Exclusive Maxi

Voordat Mosi geboren werd deed ik bijna alles op de fiets; door weer en wind. Tot op de avond voordat hij geboren werd fietste ik nog rond. Met een kleine baby kun je de fiets niet op, maar toen hij eenmaal goed kon zitten gingen we samen overal naartoe. Zeker in de zomer is het een groot plezier en genieten we er beiden van. Nu Mosi bijna twee is en zijn benen niet genoeg ruimte meer voorop hadden vanwege het rek dat in de weg zit (ik heb helaas geen moederfiets), werd het tijd voor een achterzitje.Om me heen kijkend op straat bij andere ouders viel het strakke design van Bobike me op, dit is dus ook het volgende zitje geworden; de Bobike Exclusive Maxi.

20170405-20170405-DSCF3282.jpgWaarom de Bobike Exclusive Maxi?

Dat ik ben gevallen voor het uiterlijk van de Bobike Exclusive Maxi hoeft geen geheim te zijn; ik vind het design echt top! Ik heb daarna natuurlijk wel mijn research gedaan, want veiligheid staat toch echt voorop. Gelukkig zit dat bij de Bobike Exclusive Maxi misschien nog wel beter dan het design. Het achterzitje heeft van de Consumentenbond het predicaat Best Getest en Beste Koop gekregen. Het Bobike Exclusive Maxi kinderzitje is een achterzitje voor kinderen van ongeveer 18 maanden tot 6 jaar. Hij wordt standaard geleverd inclusief Click & Go; wat ervoor zorgt dat je heel simpel je stoeltje tussen twee fietsen kunt wisselen. Hij is dubbelwandig en dus extra veilig. Het unieke gordelsysteem houdt je kindje rechtop, ook als het slaapt. Het zitje heeft waterafstotende kussentjes, voor een comfortabele rit en er is een cijferslot geïntegreerd om diefstal te voorkomen. Heb je een fiets zonder bagagedrager? Dan kun je een aparte montagebeugel bijbestellen en zo ook gebruik maken van dit fijne zitje.

20170405-20170405-DSCF3287.jpg

Installeren van het zitje

Ik ben geen geboren fietsenmaker, als mijn band lek is breng ik hem het liefst gewoon weg. Het nieuwe zitje installeren was echter helemaal geen lastige taak. Zonder hulp of extra handen is het me zo binnen een half uurtje gelukt, het nodige gereedschap (een inbussleutel) is meegeleverd. De bijgesloten handleiding bestaat vooral uit plaatjes, wat heel fijn werkt. Eenmaal goed en stevig bevestigd ging Mosi in het zitje en kwamen de volgende aanpassingen. Riempjes verstellen, voetsteunen op de juiste hoogte; dat vind ook allemaal zonder problemen. Het enige waar ik een beetje mee moest stoeien was de sluiting. Je maakt je kindje bij dit stoeltje vast door de schouderriempjes aan de bovenkant in de bevestiging te steken. Dat was voor mij even omschakelen, na talloze riempjes rond de middel te hebben gesloten. Eenmaal gewend is het juist een heel fijn idee, dat je kind er achter je rug om moeilijk bij kan. Mosi is gefascineerd door riempjes en sluitingen en maakt er een sport van ze te openen, dit is voor ons dus ideaal!

Onze ervaring

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik blij ben dat we nu al overgestapt zijn op het achterzitje. Bij het eerste ritje was ik nog even bang dat Mosi het vervelend zou vinden om verder van me af te zitten, maar niets bleek minder waar. Mosi geniet ervan! Hij stapt met groot plezier op de fiets, is blij als ik hem vastmaak en vind het zo leuk dat hij bij thuiskomst op mijn zadel tikt en zegt dat ik weer moet gaan zitten. Hij wil langer fietsen, zo fijn vindt hij het in zijn nieuwe stoel. Het eerste dromenlandtochtje hebben we ook al gemaakt en hij bleef inderdaad goed zitten. Nog een voordeel aan het boven te schouders vastmaken is dat het daarmee makkelijker is om een slapend kind uit het stoeltje te halen. Ik kan niet wachten tot het lente is en we weer veel lange tochten zullen maken. Mosi achterop zingend en trommelend op mijn rug, dat is minstens net zo leuk als het samen sturen toen hij nog voorop zat.

Bobike heeft ook drie verschillende voorzitjes voor kinderen tot 3 jaar en verschillende andere achterzitjes voor kinderen tot 10 jaar. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s