Fotofabriek: foto op hout

Dat ik graag foto’s afdruk is inmiddels denk ik wel duidelijk. Ik druk regelmatig een aantal foto’s op groter formaat af, met de bedoeling ze ergens aan de muur te hangen. Dat komt er helaas vaak uiteindelijk niet van. De lijst past niet goed, de foto’s zijn te druk of de het past niet in het interieur. Allemaal geen reden om geen foto’s meer aan de muur te hangen, maar wat is de oplossing? Van Fotofabriek mocht ik een foto op hout afdrukken en dit blijkt een perfecte manier om rust en eenheid te krijgen en tegelijk een persoonlijk warme sfeer de woonkamer in te brengen.

Foto op hout

Bij Fotofabriek heb je vier verschillende manieren om je foto op hout af te drukken. Je kunt kiezen voor een foto op berkenplex, dan heb je een foto op een plaat uit een deel. Van deze optie heb ik zelf gebruik gemaakt en ben ik erg tevreden mee. Je kunt ook voor whitewash berkenplek kiezen, dan komen de kleuren nog meer tot leven. Vind je juist de stoere look van de losse planken mooi? Dan kies je voor een foto op vurenhout. Ook deze kun je een whitewash behandeling geven om de kleuren meer te laten spreken. Fotofabriek print enkel op Biologisch FSC gekeurd hout en het hout kan altijd noesten bevatten.

Mijn ervaring

Ik vind de foto echt heel mooi geworden op hout. Ik heb een foto met veel wit en dat werkt perfect, op het grote vrije vlak geeft het hout ontzettend meerwaarde aan de afdruk. Het geeft warmte en een mooie natuurlijke uitstraling aan de foto, die op gewoon papier vrij sober en koeltjes was geweest. Ik heb wel heel bewust voor deze foto gekozen. Een portret zou ik minder snel op hout afdrukken vanwege de kans op noesten. Een foto op hout is ook niet de allerscherpste manier van afdrukken, dus houdt daar ook rekening mee bij het kiezen van je foto. Als je deze punten in je achterhoofd houdt krijg je een ontzettend mooi resultaat. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik kennis heb gemaakt met deze manier van afdrukken en zal het vaker doen. Wat trouwens heel makkelijk gaat. De foto uploaden via Fotofabriek is heel simpel en kan gewoon online. En enkele dagen later kun je je foto al ophangen.

DSCF3263.jpg

Cadeautip

Een leuk kraamcadeau: maak een goede scherpe foto van het geboortekaartje van de pasgeboren baby en laat deze op hout afdrukken. Het kaartje hebben de nieuwe ouders zelf uitgezocht, dus je weet vrijwel zeker dat ze het mooi vinden. Een perfect origineel en altijd raak cadeau! Ook leuk om later te doen voor je eigen kind natuurlijk, staat leuk op de kinderkamer en je hebt een mooi aandenken aan het kaartje.

Is de foto op hout niet zo jouw smaak, maar wil je wel graag een foto als wanddecoratie bestellen? Op www.fotofabriek.nl kun je ook o.a. een foto op karton, aluminium, plexiglas of canvas bestellen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s