Klippan dekens

Al bijna 150 jaar bestaat het Zweedse familiebedrijf Klippan Yllefabrik AB. In die tijd hebben ze een heel eigen stijl ontwikkeld die een combinatie is van modern Zweeds design en familietraditie. Het hele productieproces is in handen van Klippan zelf, van de eerste vezel tot het prachtige eindproduct. Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke producten zoals wol, katoen en linnen. In de loop der jaren is de textielcollectie erg groot geworden met o.a. een super leuke lijn baby- en kinderdekens. De printjes zijn erg uniek en herkenbaar; een beetje retro, vaak met dieren patronen en in felle kleuren. Ik vind ze ontzettend gaaf! Van deze dekens wordt je vrolijk.

Wieg- en ledikantdekens

Alle baby- en kinderdekens van Klippan zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen zoals organic cotton, bamboe en eco wol. Een wollen deken is lekker warm in de winter en de katoenen in de zomer. Er zijn twee maken; een kleine wiegdeken en een ledikantdeken. In de herkenbare printjes, maar er zijn ook rustige dekens in slechts één kleur. En wat heel leuk is, is dat Klippan o.a. bijpassende knuffels en mobielen verkoopt. Zo kun je het kamertje helemaal afmaken met een aantal goede Klippan items.

Ecofriendly

Klippan heeft het hele productieproces in eigen handen genomen; ze maken de garen, verven en weven. En dat allemaal in hun eigen fabriek in Europa. De schapen waar de wol van komt worden goed behandeld, voor de kinderdekens wordt zelfs alleen gebruik gemaakt is van Ecowol. Dat is wol van schapen die o.a. geen antibiotica krijgen en waar geen chemicaliën bij de productie zijn gebruikt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s