De kinderboerderij

Mosi is gek op katten. We hebben ze geen huisdieren, maar oma heeft er wel vijf. Zijn eerste woord was dan ook poes. Zodra hij binnenkomt zoekt hij de katten en zegt dat hij wil aaien. Soms wordt hij zo enthousiast dat hij begint te schreeuwen en ze stevig vastpakt. Dat vinden de katten niet zo leuk. Dat hij ze ook graag eten geeft vinden ze dan weer minder erg. Nu andere dieren ook steeds meer zijn aandacht trekken leek het me leuk eens naar de kinderboerderij te gaan. Het was geen stralend weer helaas en we kwamen onder de modder terug (ik hou het maar op modder, maar het was veel erger). Toch hebben we een heerlijk ochtendje gehad.


Zonder angst ging Mosi door het hek en hij vroeg ook weer direct of hij mocht aaien. Dat vonden de geiten blijkbaar fantastisch. Zo enthousiast als Mosi met de katten is, waren zij met hem. Er stonden binnen no time 8 grote geiten om ons heen. Iets te veel van het goede voor de kleine man. Hij vond het eng. Maar eenmaal veilig in mn armen vond hij het wel weer interessant allemaal. Hij zag ze eten, poepen en spelen en deed voorzichtig de geluiden van de schapen en geiten na. Genieten! En zoveel leuker dan mij nadoen tijdens het boekjes lezen. De koe had net een kalfje en de schapen verwachten binnenkort lammetjes. Een hele goede reden om dit vaker te doen. En als het aan Mosi ligt blijven we dan de hele dag.

 

Weet je net als ik niet goed waar een kinderboerderij in de buurt is? Kijk dan in dit handige overzicht. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s