Zoete sneeuwpoppen

In de zomer maak ik graag figuurtjes van fruit, maar nu in de winter doe ik ook steeds meer met brood. In plaats van een frisse snack, heb ik vaker zin in iets stevigers. En zo komt dat ook op Mosi’s bordje terecht. We even zeker nog wel fruit hoor, maar dat steeds vaker gewoon uit het vuistje. Nu snijden minder nodig is, kom ik ook niet zoveel in de verleiding er een kunstwerk van te maken. Bij de boterhammen gaan de korsten er nog wel af, dus daar gaat mijn creativiteit nog de vrije loop. Met de koude dagen afgelopen week kreeg ik zin in sneeuw. Daar werden we hier langs de kust helaas niet op getrakteerd, dus moest ik er zelf voor zorgen. Zo kwam het idee voor zoete sneeuwpoppen.


Van wit brood heb ik twee rondjes gemaakt en besmeerd met boter. Hierop strooi je vervolgens gestampte muisjes of poedersuiker. Met krentjes en een echt stukje wortel heb ik vervolgens de ogen, knoopjes en de neus gemaakt. En lekker dat Mosi deze zoete snack vond! Hij eet eigenlijk altijd hartig beleg op zijn brood en is daar hartstikke tevreden mee, maar als het weer gaat sneeuwen (ergens in het land) zet ik deze sneeuwman zeker nog eens op tafel.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s