Artis

Als ik aan dierentuin denk, denk ik als eerste aan Artis. En dat terwijl ik deze week voor het eerst een dagje in het Amsterdamse dierenpark doorbracht. De beroemdste dierentuin van Nederland. Het was nog kerstvakantie, dus ik verwachte een overvol park. Dat viel gelukkig reuze mee. Het was gezellig druk en we hebben nergens hoeven dringen.


Artis is een fijne ‘kleine’ stadsdierentuin, waar je met een beginnende loper rustig naar alle dieren kan lopen. De verblijven zijn dichtbij elkaar, dus je wandeling blijft beperkt. Als je net als ons de leeuwen straal voorbij loopt, is het dus ook totaal geen ramp om het rondje nog even opnieuw te doen. Leuk dus ook met kinderen die hun lievelingsdier nog een extra keer willen bewonderen op de terugweg. De verblijven zijn mooi, er zijn veel verschillende dieren en je kunt binnen en buiten fijn afwisselen als het wat kouder of regenachtig is.


Wij hebben geen stop gemaakt voor koffie of iets lekkers, maar dat kan prima. Er zijn verschillende restaurants in het park en er staan goed gevulde bakfietsen langs de wandelpaden. Je kan natuurlijk ook gewoon rustig alle dieren langs en daarna Amsterdam in om iets te eten, want als je dan toch in de hoofdstad bent kun je er meteen een lekker dagje van maken. Kom je uit de buurt? Dan is dit een erg leuk park om een lidmaatschap te nemen. In drie uurtjes kun je alles rustig zien, dus ook als je er even een ochtend of middag uit wil ben je in Artis op de juiste plek. Wij komen zeker terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s