De Pan van Persijn

Het was prachtig weer afgelopen week en na een twee kerstdagen met heel veel lekker eten had ik wel zin in wat beweging. En wat is er dan fijner dan de natuur in voor een mooie wandeling. Als kind gingen we vaak naar De Pan van Persijn in Katwijk en daar heb ik hele fijne herinneringen aan. Hoog tijd om Mosi er mee naartoe te nemen dus!

Herten, geiten en eenden

Er zijn hertjes, geiten, een mooie speeltuin, eendenvijvers en een gave loopbrug. In mijn gedachten was het een gigantisch bos, maar nu we er na jaren weer waren bleek het een heel overzichtelijk landgoed. Er zijn twee wandelroutes uitgezet; een korte van 1,5 km en een langere van 3 km. De paden zijn goed onderhouden en prima te begaan met de Greentom. Er staan veel wegwijsborden, dus verdwalen zal je ook niet. Je kunt je makkelijk een aantal uur vermaken; met de verschillende routes en eventueel een pitstop bij het restaurant of een picknick. Er is ook een uitgang richting de Wassenaarse duinen, waar je als je geluk hebt wilde paarden of de Schotse Hooglanders tegenkomt. Wij werden verrast met twee prachtige paarden in ons zicht. Ga je de duinen in, dan kun je ook nog even verder gaan het strand op. Ook in de duinen zelf kun je goed toeven, het is er werkelijk prachtig en rustgevend.

Een kindvriendelijk Panbos

Kindvriendelijk is het Panbos zeker. Er zijn genoeg speeltoestellen en op de duinheuvels kan er lekker geklommen worden. Hoe een anderhalf jarige de wandeling ervaart kan ik niet vertellen. Mosi sliep vanaf het moment dat we richting het bos reden en werd pas wakker toen we onze welverdiende pannenkoeken aan de overkant bij pannenkoekenboerderij Katwijk net achter de kiezen hadden. Met deze korte dagen valt een wandeling al snel deels samen met zijn dutje. Maar ook zo was het een heerlijke middag, die ik snel nog eens met hem overdoe. Hopelijk met de oogjes (even) open.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s