Tien keer knuffelen

Knuffels zijn een geliefd kraamcadeau. Babies doen echter nog helemaal niks met al die knuffels die ze krijgen. Ze liggen ter decoratie in de box of in bed, maar geknuffeld wordt er eigenlijk alleen met papa en mama. Rond zijn eerste verjaardag kreeg Mosi echt een band met zijn knuffels. Hij gaat niet zonder naar bed en zodra hij eruit stapt gaan er maar liefst drie knuffels in zijn armen mee naar beneden. Hij is er niet zo aan gehecht dat hij er de hele dag mee rond loopt, maar even lekker friemelen met de oren, staart en armen doet hij heel graag. Het geeft hem duidelijk een momentje van rust en geborgenheid, zo’n zacht beestje in zijn handen. Nu Mosi steeds meer woordjes leert is het ook heel leuk om te zien dat hij heel goed weet welke knuffel de aap, het konijn of de poes is. De ogen, neus en oren wijst hij ook met veel plezier aan.

Ik heb 10 leuke knuffels verzameld. Het is niet te voorspellen welke knuffel uiteindelijk de lieveling wordt, maar hier zit zeker voor elk kindje iets leuks tussen.

knuffels

  1. Happy Horse Konijn Richie – dit is Mosi’s allereerste knuffel en ook echt zijn lievelings. Hij heeft nu een blauwe én een witte. Ze zijn heerlijk zacht en de lange oren zijn fijn om ze aan mee te slepen of op te kauwen. Super voor kleine en grote babies.
  2. Giraffe van Trixie Baby – deze giraffen zijn er in alle prints waarin het leuke Belgische merk bijna alles voor de babykamer en daarbuiten maakt. Een perfecte match met het kamertje dus.
  3. Noodoll – De knuffels van Noodoll zijn echt anders dan je gewend bent van een knuffel. Ze zijn grappig en een beetje gek. De ananas is mijn favoriet.
  4. Kippins – Knuffellapjes zijn natuurlijk ook heerlijk voor kleine handjes. Ze kunnen veilig mee naar bed en er kan lekker op gesabbeld worden. Het Australische merk Kippins maakt hele leuke, veilige en verantwoorde lapjes in diverse prints. Er is voor ieder wat wils.
  5. Fabelab – Eigenlijk zijn het meer kussentjes, maar wel hele leuke! Ze zijn er in verschillende mooie aardse tinten en van diverse dieren. Mosi is ook heel gek op kleine kussentjes en knuffelt daar bijna net zo graag mee.
  6. Cinnie – Dit konijn is er van handzaam en klein tot supergroot. Je zou het bijna een zitzak kunnen noemen. Ik weet zeker dat Mosi er helemaal dol op zou zijn; het lijkt de laatste tijd echt hoe groter hoe beter bij hem.
  7. Roomblush lazy long dog – Deze tekkel is te gek. Een lekkere slungel om tussen het bed en de muur te leggen.
  8. Jellycat – Poezenknuffels zijn bijna nergens te vinden, terwijl er toch veel kindjes heel erg blij van zullen worden. Mosi heeft sinds kort ook eindelijk een lieve poes van Jellycat en wat is hij heerlijk zacht. Naast poezen vind je bij Jellycat werkelijk alle soorten knuffels; van eenhoorn tot dino en van pinguïn tot windhond.
  9. Pink Nou Nou – Deze poezen zijn ook een beetje kussens; maar wat zijn ze leuk. En vind je kindje het geen leuk maatje, dan staan ze ook perfect ter decoratie.
  10. Done by Deer – De olifanten, krokodillen, miereneters en alle andere dieren van Done by Deer nodigen uit voor een lekkere knuffelbeurt. Wat zijn ze fluffy en schattig! En helemaal leuk als je ook andere spulletjes van Done by Deer in huis hebt, want dan gaat je kleintje Elphee en de anderen zeker herkennen.

Een gedachte over “Tien keer knuffelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s