SAMA-SAMA-Shop

Instagram; ik heb er al zoveel leuke (web)shops via ontdekt. Zo ook SAMA-SAMA-Shop, een online boutique gespecialiseerd in duurzame kinderkleding en speelgoed. Er worden dus ook alleen merken verkocht die zo veel mogelijk werken met organische, gecertificeerde stoffen en/of gerecyclede materialen. Bij SAMA-SAMA-shop kun je er vanuit gaan dat je verantwoord shopt.

Van coupeuse tot inkoopster

SAMA-SAMA begon ooit met het maken van kleding voor een oppaskindje. Dit groeide uit tot winkeltje met zelfgemaakte kleding van biologische stoffen, maar al snel maakte eigenaresse Siebeke de omslag naar de inkoop van duurzame merken. Met de bekende quote van Gandhi in haar achterhoofd ”Be the change you want to see in the world” ging ze op zoek naar merken die duurzaam produceren; van A tot Z. Duurzame producten zijn immers beter voor iedereen. En waar kun je beter starten dan bij de kinderkledingindustrie? Want hoe schokkend is het dat er nog steeds kinderkleding wordt verkocht, die notabene door kinderen is gemaakt. Ik ben het helemaal eens met Siebekes overtuiging. Je kunt beter iets meer betalen en iets kopen van goede kwaliteit; zowel letterlijk als figuurlijk.

Van Mini Rodini tot Grimms

Mini Rodini is snelst groeiende Zweedse kindermerk. De visie van oprichtser Cassandra Rhodin is altijd geweest om het voor ouders makkelijker en leuker te maken om voor ‘betere’ kleding te kiezen. En dat is zeker gelukt. Ook ouders die misschien niet zo bewust zijn van het verantwoorde karakter zijn gek op de prints. En nog belangrijker; kinderen zijn er dol op. Het is wel vrij prijzig, maar nu Mosi wat minder snel groeit vond ik het tijd worden om eindelijk eens iets leuks uit te zoeken. SAMA-SAMA-Shop is dan de uitgelezen plek om te kiezen, want er staan heel veel items in de shop. Ik trek Mosi nu nog graag een onesie aan en heb dus voor het konijnenpak gekozen. Vanwege de dubbele maten iets op de groei gekocht, hij zal er hopelijk dus nog lang in lopen.


De regenboog van Grimm’s stond ook al een hele tijd op mijn lijstje. Ik vind hem heel mooi, maar ik was bang dat Mosi er niet meer mee zou doen dan slaan. Dat had ik gelukkig helemaal mis! Zodra hij zijn pakje open had gemaakt – ja je ontvangt alles gezellig als cadeautje – begon hij direct te puzzelen en bouwen. Ik was zo trots en blij. Nu zie ik de regenboog steeds in andere vormen staan en weet ik zeker dat ik meer Grimm’s zal aanschaffen. Het is fijn speelgoed dat niet misstaat in de woonkamer en waarbij de eigen fantasie goed wordt uitgedaagd.

Naast deze twee merken verkoopt SAMA-SAMA-Shop onder andere ook Tiny Cottons, Lion of Leisure en als enige in Nederland het nieuwe met Agatha Cub met hele gave petjes. De ambitie is om langzaam door te groeien en steeds meer mooie merken toe te voegen die bij het concept passen. Ik kijk ernaar uit!

Een gedachte over “SAMA-SAMA-Shop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s