Warme appelbloemetjes

Mosi eet zijn fruit de laatste tijd steeds moeilijker. Hij is kieskeurig en haalt zijn neus op voor bij alles wat ik voorschotel. Gek genoeg gaan koekjes er wel altijd in. Zo kwam ik op het idee om vandaag eens fruit te verstoppen in een soort koekje: een appelflap. Maar dan wel mijn eigen versie natuurlijk: deze appelbloemtjes. Ze zijn echt niet lastiger dan een gewone appelflap, maar wel iets leuker. Het hoeven natuurlijk geen bloemetjes te zijn. Sterren zijn bijvoorbeeld ook erg leuk, zeker in december.

Wat heb je nodig?

  • een appel (maar peer is ook lekker)
  • bladerdeeg
  • kaneel
  • uitstekertje
  • eventueel poedersuiker (meer ter decoratie)

Hoe ga je te werk?

Zet de oven vast aan, want die moet voorverwarmen naar 220 graden. Leg het bladerdeeg vast uit om te ontdooien. Dan schil je de appel en snij je deze in kleine stukjes. Hoe kleiner de stukjes hoe meer appel je er in kwijt kunt. Met grote brokken is het moeilijker dichtplakken. Nu kun je het bladerdeeg uitsteken. Je hebt twee plakjes nodig. Een onder- en bovenkant. Strooi wat kaneel door de appelstukjes en leg een lepeltje appel op de onderkant. Nu kun je de bovenkant erop leggen en dichtduwen. Dat kan eventueel door met een vork langs de randjes te gaan, maar met je vingers kun je het ook best dichtplakken. Maak er zoveel als je nodig hebt. Overgebleven bladerdeeg kun je kneden en uitrollen om opnieuw te gebruiken. Dan hoef je het niet weg te gooien. Afhankelijk van het formaat en type oven zijn de hapjes in ongeveer 15 minuten klaar. Strooi er eventueel wat poedersuiker over en laat ze even afkoelen voor je ze serveert. De appelvulling kan erg heet zijn.

De appel in deze appelbloemetjes komt uit de fruitbox van fruit.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s