Avifauna in de winter

Geïnspireerd op de AH uitjes zijn we deze week een ochtend naar Avifauna geweest. Ik herinner me nog een foto van toen ik een jaar of zes was in het vogelpark, maar meer dan dat wist ik er ook niet meer van. Samen op ontdekking dus! De AH punten bleken niet geldig in het winterseizoen, maar het park was gelukkig wel open. Vol goede moed gingen we, op de eerste echte koude dag, richting Alphen aan den Rijn. En met ons niet veel anderen, want we hebben welgeteld vier andere bezoekers gezien in het hele park. Wij waren er dan ook doordeweeks en wat je ontvangt aan rust, lever je toch wel in aan ervaring. Er is van alles gesloten of minder lang open. De speelhal was dicht, de Lori Landing (waar je de Lori’s kunt voeren) nog niet open en alle horeca in het park was dicht. Even opwarmen tussendoor met een kop warme chocolademelk zat er helaas dus niet in. Ik raad dan ook aan om in de wintermaanden doordeweeks het park te bezoeken.

img_5376

Vanwege de kou – het was 2 graden –  zijn wij vrij snel door het park gelopen. Mosi genoot wel in zijn wagen met voetenzak van de rit door het prachtige park, maar wij liepen toch wat sneller. Pak je dus goed in, want er is zo in winter absoluut genoeg te zien voor een mooie ochtend. Zeker als je je vooral instelt op een mooi wandeling met wat prachtige vogels onderweg. Een aantal dieren is met de kou namelijk niet in de buitenverblijven te vinden, de halfapen zaten bijvoorbeeld allemaal in hun hok. De presentaties rond voedertijd worden ook alleen in het hoogseizoen gegeven. Opwarmen tussendoor kan gelukkig wel in de Tropenhal: daar is temperatuur het hele jaar heerlijk.

Het meest indrukwekkende vond ik de flamingo’s. Wat een prachtige dieren. Je verwacht ze in een tropisch oord, maar ze leken het zo tegen het vriespunt ook prima naar hun zin te hebben. Hetzelfde geldt voor de pelikanen. Echt indrukkende grote vogels, totaal niet bang en we hebben ze even rustig kunnen bekijken. Mosi keek zijn ogen uit. Zijn koude vingertje heeft bijna non stop naar alle vogels gewezen. In de lente komen wij zeker terug naar Avifauna om de hele ervaring mee te krijgen, van speelhal tot halfaap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s