Teddybeer zwemmen

Het zwembad; het lijkt of Mosi er ziek van wordt. Ik was al erg huiverig en met een eerste jaar vol verkoudheden en moeilijke slaapjes heeft het uiteindelijk wel 15 maanden geduurd voor we met Mosi naar het binnenzwembad zijn gegaan. Direct de dag erna was hij ziek, en ik ook! En dan heb ik het niet over een lullig snotneusje, maar we lagen er echt even een week helemaal af. Nou weet ik ook heus wel dat je van zwemmen alleen niet zo ziek wordt, maar dat koude water (is dat nou echt baby zwemtemperatuur?) heeft waarschijnlijk wel het laatste zetje gegeven. In Portugal was Mosi ook dag 2 al ziek en daar verdenk ik ook het zwembad van. Wij spetteren voorlopig dus maar even lekker in ons warme mini (zwem)bad thuis.

Teddybeer zwemmen

Teddybeerzwemmen, oftewel babyzwemmen. Het duurt een half uurtje en is opgedeeld naar leeftijd. Elk zwembad heeft eigen dagen en tijden, maar meestal is het vroeg in de ochtend. Wij hebben nu meegedaan met de babygroep tot anderhalf jaar, maar mochten we het toch nog een keer wagen is de volgende groep met een lopend kindje van 15 maanden misschien geschikter. Dan is er iets meer interactie tussen de kinderen. Een lieve badjuf begeleidt de groep met liedjes en kleine spel opdrachten om samen aan het zwembad te wennen. Heel leuk, maar we vielen wel een beetje door de mand. Die liedjes konden we écht niet meezingen. Gelukkig is het teddybeer zwemmen populair, dus de groep is groot en je kunt dus nog best een beetje je eigen draai aan het half uurtje geven. Ik raad het zeker aan voor de eerste keer dat je met je baby (of in ons geval dreumes) naar het zwembad gaat. Het kan ook een leuke manier zijn om andere ouders te ontmoeten.

De temperatuur van het water vond ik wel erg tegenvallen en Mosi had het ook zichtbaar koud. Voor een volgend zwembadbezoek ga ik nu dus liever op zoek naar een plek waar het recreatiebad iets warmer is. Mosi is bovendien gek op water, dus wij vermaken ons ook zonder begeleiding prima in het zwembad. Zo lang duurt het ook niet, want die kleintjes worden al snel hartstikke moe en slapen als roosjes na het zwemmen. Een tip: vergeet niet om een badjasje mee te nemen, dan houdt je je kleintje buiten het water in ieder geval lekker warm.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s