Fotoalbum tips

Het is nu drie maanden na zijn eerste verjaardag en Mosi’s fotoalbum 0-1 jaar is binnen! Niet slecht, al zeg ik het zelf. Ik ben dan ook echt gek op fotoalbums en het grootste obstakel is voor mij altijd om de keuze te maken waar ik het album bestel. Ik laat me vaak leiden door kortingsacties, maar bij dit album heb ik gekozen voor een webshop waar ik eerder een fotoboek heb gemaakt waar ik erg tevreden mee ben. Het is daarom Webprint geworden, want hier kwam mijn mooiste boek vandaan. Ik heb ook direct een fotoalbum gemaakt van onze vakantie naar Portugal, met andere specificaties zodat ik de verschillen goed kon zien. Zie hier het resultaat:

img_4657

Ik heb voor Mosi’s 0-1 jaar album gekozen voor een staand album, dit omdat ik hier veel veel foto’s in portet over de hele pagina wilde afdrukken. Het vakantiealbum heb ik juist liggend, omdat hier meer landschapsfoto’s in staan.

Beide albums zijn op fotopapier geprint. Dat is wat dikker en scheurt ook als Mosi bladert niet zo snel. De kwaliteit van de afdruk op fotopapier is ook beter dan op gewoon papier, het is dan ook duurder. Bij de optie fotopapier wordt het boek ook anders gebonden, waardoor het boek plat ligt en foto’s die over 2 pagina’s gespreid worden beter tonen. Ik vind het persoonlijk ook fijner bladeren in een platliggend boek.

Voor het vakantiealbum heb ik voor een matte afwerking gekozen, deze heeft een soort laagje waardoor het zelfs een druppel water op de pagina niet direct voor problemen zorgt. Heel fijn is dat! Maar de kleuren spatten er meer van af met een glanslaag. Even afwegen wat je belangrijker vindt dus. Beide boeken zijn mooi scherp, al valt het als je afdrukt wel erg op dat een telefoon toch echt veel minder mooie foto’s maakt dan de spiegelreflex camera. Vaker de camera erbij pakken dus als je een echt mooi boek wilt!

Tips bij het samenstellen van een fotoboek

  • Maak (voor elk kind) een fotoalbum per jaar. Dan kun je ook de alledaagse dingen erin kwijt, die later juist zo leuk zijn om terug te zien.
  • Heb je veel leuke foto’s van een dagje uit? Het is ook mogelijk om simpel klein boekje te maken zonder verdere opmaak. Ken je de Magini bijvoorbeeld al?
  • Verzamel eerst alle foto’s die je in je boek wilt in een aparte map en bewerk deze zo mogelijk. Het is een stuk makkelijker bewerken vanuit je eigen fotoprogramma dan vanuit het programma waarin je het album samenstelt.
  • Zorg voor genoeg witruimte in je boek, dat creëert rust en laat je foto’s mooier uitkomen.
  • Ook van knutsels, diploma’s, wenskaarten en dergelijke kun je foto’s maken zodat je ze in je fotoboek kunt bewaren.
  • En last but not least: maak albums! Het is zo veel fijner om een samen gezellig in een boek te bladeren, dan naar een scherm te kijken. Dat doen we tenslotte al genoeg.

Benieuwd naar mijn ervaringen met fotoboeken van andere sites of andere keuzes in de afwerking? Ik heb een hele collectie in huis, dus vraag het gerust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s