Knutselwerk

IMG_8995.jpg
De fakkel

Veertien maanden oud en nu al kunstenaar. Mosi neemt zijn eerste knutselwerkjes al mee naar huis. Op het kinderdagverblijf dagen ze de creativiteit van de kinderen al vroeg uit, met wat hulp van de juffen natuurlijk. In het thema van de Olympische Spelen hebben ze bovenstaande fakkel gemaakt. Ik kan niet anders dan trots zijn, maar ik zit ook weer niet te wachten op een stapel knutselwerkjes in de kast. Daarom heb ik besloten van zijn mooiste knutsels een goede foto te maken. De foto’s verwerk ik in zijn jaarlijkse fotoboek (ik moet bekennen dat het eerste boek er nog niet is). Tegen de tijd dat Mosi echt tekeningen gaat maken, bundel ik de mooiste hiervan in een los boekje. Creativiteit en fantasie is een waardevol bezit. Kinderen zitten er vol van en hoe fijn is het om dat langer vast te kunnen houden door middel van een eigen boek. En je huis blijft lekker opgeruimd, geen stapels knutselwerken en tekeningen, maar alles mooi op een plank of in de kast.

Tip: als je meerdere kinderen hebt is het ook een leuk alternatief voor het prentenboek, dan kan de oudste de verhalen vertellen bij zijn of haar eigen tekeningen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s