Het kamertje

Mosi’s kamertje is een mix van tweedehands, budget, design en zelfgemaakt. Met veel kleur, een beetje safari en wat Afrikaanse invloeden.

Het Ikea Hensvik ledikantje is van Marktplaats, maar heb ik zelf beplakt met Afrikaanse stof. Hoe je dat doet lees je deze DIY. Ik ben gek op pauwenstoelen en vond dit kinder pauwenstoeltje ook op Marktplaats. Mosi’s bedje maak ik meestal op met een Swaddle van Aden & Anais over het hoeslaken heen. Ziet er leuk uit en het is handig tussendoor even snel verschonen. Ook de muslin slaapzakken van Aden & Anais vind ik erg prettig. Helemaal van katoen, lekker zacht en snel droog. En de prints zijn super! De grote lego opbergbakken zijn het eerste wat ik voor het kamertje kocht toen ik wist dat ik zwanger was. Zou ik ze later gekocht hebben dan had ik voor andere kleuren gekozen.

De gekleurde stippen op de muur zijn muurstickers. Deze kun je onder andere kopen bij grasonderjevoeten. De schilderijen en de lamp heb ik zelf gemaakt. Hier zal ik later nog een DIY over plaatsen. Op de grond ligt een voddenkleed van Xenos en staat de Eames Elephant die ik voor Mosi’s eerste verjaardag kocht. Ook aan de muur hangt een vilten olifant, deze is van Sissy Boy en kocht ik als eerste kerstcadeau. Natuurlijk meer voor mezelf van voor Mosi.

De Ikea Hensvik commode is ook van Marktplaats en heb ik ook beplakt met Afrikaanse stof. Er staan veel Holztiger diertjes in, als decoratie en afleiding tijdens het verschonen. Dat is hier nog wel eens een strijd namelijk. Ook staat de domoor mok van Gispen nu nog ter decoratie op het kamertje. Zodra Mosi uit open bekers gaat drinken verplaatst die wel weer. Het ananas nachtlampje is van PSikhouvanjou en gebruik ik regelmatig. Hij gaat na een half uur namelijk vanzelf uit. Superhandig om even aan te zetten bij het verlaten van het kamertje als het al erg donker is buiten.

De giraffe op de deur heb ik uitgesneden uit krijtbordfolie van Flying Tiger. Hier kan je natuurlijk elke vorm uit snijden, maar het is ook leuk om gewoon in de originele rechte vorm ergens op te plakken. De kledingkast is ook van Ikea. Het is een fijne diepe maar smalle kast die je kunt indelen hoe je maar wilt. De laden werken wel echt als een magneet op Mosi. Hij staat er vaak aan te trekken en duwen tot hij zijn vingers er tussen heeft.

In de enige hoek die niet op de foto staat, staat een chaise longue. Dit is een leuk afdankertje van mijn moeder en wil ik nog leuker aankleden dan hoe hij er nu bij staat. Het is wel echt een uitkomst geweest bij de vele nachtelijke bezoekjes. Op de borst op de bank viel Mosi vaak weer snel in slaap. Zo kon ik ook comfortabel en rustig liggen tot hij weer lekker sliep voor ik hem terug legde. Nu werkt dat niet meer zo, maar ik hoop dat Mosi binnenkort wat rustiger blijft met boekjes lezen en we hier lekker samen kunnen zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s