DIY: strik shirt

Een dreumes netjes aankleden is onbegonnen werk. Het eerste uurtje zien ze er misschien mooi uit, strak in het pak, maar daarna is het gedaan. Tenminste, dit is hoe het bij Mosi gaat. Meestal dit de eerste snottebel, kwijl, etensresten of nog erger spuug binnen een uur op het zorgvuldig uitgezochte setje.

Met dit DIY strik shirt ziet je dreumes er toch feestelijk netjes uit, maar kan je makkelijk even een shirtwissel doen als het er toch niet meer zo vrolijk uitziet als toen de dag begon. Ideaal voor een feestje, want een extra shirt neem je zo mee. Ik heb voor grijs met een zwarte strik gekozen vanwege de eeuwige gele melkkwijl randen in de hals van al zijn witte kleding, maar wit met zwart is natuurlijk ook heel gaaf!

Wat heb je nodig?

  1. een basic shirt
  2. textielverf (ik gebruik permaset aqua supercover, deze is eco-friendly)
  3. een snijmesje, snijmat en sponsje
  4. lamineerhoezen, freezerpaper of doorzichtig plakplastic om je stencil uit te snijden

IMG_3998

Het shirt bedrukken

Ik heb eerst het strikje getekend, omdat ik het leuk vind als het echt een persoonlijke touch heeft. Je kunt natuurlijk ook een plaatje zoeken en afdrukken of overtrekken. Hier overheen leg je de lamineerhoes en dan snij je het stencil uit. Deze kun je op een lage temperatuur vaststrijken aan het shirt. Let op: doe dit echt niet te heet, want dan plakt het te stevig vast aan het shirt en zal je het beschadigen tijdens het lostrekken. Zit je stencil vast? Dan kun je gaan bedrukken. Met een sponsje kan je het strikje helemaal invullen met verf. Is alles gedekt? Föhn het dan droog en herhaal het nog een keer. Bij twee keer herhalen is het meestal helemaal gedekt. Nu alleen nog even strijken volgens de instructies van jouw textielverf om de verf te fixeren en je shirt is klaar!

Tip: dit shirt is ook heel geschikt voor stoere papa’s, grote en kleine broers. 

IMG_3999

Een gedachte over “DIY: strik shirt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s