DIY: sterrenbeeld pyjama

Ik heb iets met sterrenbeelden. Ik herken me werkelijk in de eigenschappen van mijn eigen sterrenbeeld Ram en zie nu ook al trekjes van Mosi terug in zijn sterrenbeeld Tweelingen. Voor zover dat kan op 1 jarige leeftijd dan. Dat bracht me bij deze nieuwe DIY.

Voor Mosi wilde ik graag een leuke pyjama maken. Hij loopt ’s ochtends altijd nog even in zijn slaapkleding en het is toch lekker als die er ook een beetje leuk uitziet. Bij het thema nacht dacht ik direct aan sterren, maar ik zoek altijd naar een unieke twist. Ineens wist ik het, het moesten de sterren van zijn sterrenbeeld zijn.

Ik heb eerst het design gemaakt in Photoshop met behulp van een een Google plaatje van de sterren van de tweelingen. Hier overheen heb ik een laag gelegd en op de puntjes van de sterren een sterretje geplaatst. Tussen de laag van het plaatje en de sterren heb ik nog een laag gemaakt en die heb ik ingevuld in de kleur van de pyjama, om al een beetje een idee te krijgen hoe het werd.

tweelingen
Dit is het uiteindelijk design van de Tweelingen sterren

Wil jij dit ook maken? Dat is niet zo moeilijk. Dit heb je nodig:

  • Een basic pyjama, ik heb hiervoor een shirt met lange mouwen en een legging gebruikt.
  • lamineerhoezen, doorzichtig plakfolie of freezer paper
  • Een snijmesje en een snijmat
  • textielverf en sponsje
  • föhn en stijkijzer

Eerst maak je het ontwerp op de computer. Bepaal het juiste formaat voor het shirt. Het is het mooiste om wat ruimte te houden aan de zijkanten. Juiste formaat gevonden? Dit kun je uitprinten en onder je lamineerhoes leggen of overtrekken van je scherm (dat doe ik meestal). Nu kun een stencil maken door je ontwerp uitsnijden met je mesje. Als je geen snijmat hebt, kan je het ook op een snijplank of een oud tijdschrift leggen.

Als je je ontwerp hebt uitsneden leg je het op het shirt. Mijn trucje tegen doorlopen van de verf is om de lamineerhoes lichtjes te verhitten met een strijkijzer of föhn zodat het aan het shirt kleeft tijdens het sjabloneren. Doe dit op een lage temperatuur, anders plakt het te stevig vast en verpest je het shirt bij het losmaken. Ik sjabloneer de sterretjes met een keukenspons, meestal in met twee lagen. Om het drogen tussen de twee lagen te versnellen kun je de föhn gebruiken.

IMG_3918.jpg
Het stencil verplaatst niet vanwege het verhitten. Dat maakt het makkelijker om een dubbele laag verf aan te brengen zodat alles goed dekt.

Is alles mooi gedekt? Dan kan je je stencil verwijderen. Om er een echt setje van te maken heb ik ook nog een paar losse sterretjes op het broekje gemaakt en op de mouwen van het shirt. Is alles goed droog? Dan moet het alleen nog even gestreken worden volgens de instructies van je textielverf.

En nu lekker slapen in een nieuw, persoonlijk en uniek pyjama setje.

IMG_3919.JPG
Het eindresultaat

4 gedachtes over “DIY: sterrenbeeld pyjama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s