DIY: stippen legging

Mosi heeft vaak een legging aan. Hij is loopt, rent, klimt en klautert en dan is een legging echt ideaal. Hij blijft nergens achter hangen en kan vrij bewegen. Zijn leggings maak ik uniek, door ze een eigen printje te geven. Vandaag heb ik een zwarte legging een witte stippenprint gegeven. Zwart-wit combineert makkelijk en is stoer, maar deze DIY kan ook heel goed met andere kleuren. Een rood met witte ‘paddestoelen’ legging bijvoorbeeld of vrolijk blauw met alle kleuren van de ‘regenboog’ legging.

Wat heb je nodig? Een basic legging, textielverf, een penseel en een stukje karton.

IMG_3788

Het karton gaat in het broekspijpje tegen het doordrukken van de verf op de andere kant. Het werkt ook net iets makkelijker met een hard stukje karton aan de binnenkant, omdat de ondergrond dan wat steviger is. Nu is het eigenlijk gewoon een kwestie van stipjes schilderen.

Ik heb de onderkant wat meer stipjes gegeven dan de bovenkant, dat geeft een wat speelser effect. Je kunt ook vanuit één van de pijpjes werken en schuin naar boven de stipjes laten afnemen. Dan heeft het ene pijpje dus een stuk meer stipjes. Als je klaar bent laat je het drogen en kun je ervoor kiezen om ook de achterkant te beschilderen. Nog even strijken om te fixeren en klaar!

Een gedachte over “DIY: stippen legging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s