Wassen met schillen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn proefverpakking Seepje al maanden had liggen, maar dat ik er in de gedachteloze wasroutine gewoon steeds niet toe kwam er daadwerkelijk mee te wassen. Een typisch gevalletje beter laat dan nooit, want ik ben om! De was ruikt fris, zonder parfum. Het is goed schoon. En super verantwoord. En dat het een beetje gek en anders is om met een zakje schillen te wassen, dat trekt mij ook juist wel aan.

heldergroen_news_seepje-zo-ontzettend-nieuw-plantaardig-en-vriendelijk-ook.jpg

Wassen met schillen

Seepje is een 100% plantaardig wasmiddel. Je kunt kiezen uit de Seepje schillen en een vloeibare variant. Beiden zijn (gemaakt van) schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht, afkomstig van de Sapindusbomen die groeien in- en rondom het Himalaya gebergte. De schillen van deze bomen bevatten de saponine. Dat is een natuurlijke reinigende zeep die ook nog antibacterieel werkt.

De gedroogde schillen zitten in een speciaal waszakje en gaan drie keer mee. Wanneer ze in aanraking komen met water scheiden ze de zeep af. En dat is geen uitvinding van de mannen van Seepje; de lokale bevolking in Nepal gebruikt de schillen namelijk al jaren voor het wassen van kleding!

De vloeibare variant is ook voor 70% gemaakt van de schillen, en daarnaast andere plantaardige verantwoorde wasversterkende middelen zoals citroenzuur. De verpakking is van karton, dus minder plasticvervuilend.

Seepje is geschikt voor witte en gekleurde was en ook delicate stoffen (ik ben een luie wasser) kunnen gelukkig gewoon met Seepje gewassen worden. Fijn om maar één wasmiddel in huis te hebben, zeker met een wasmachinemonstertje in huis waar je alles voor moet verstoppen. En als hij toch met zijn handen (en speelgoed) in de wasmachine zit dan zitten er tenminste geen schadelijke wasmiddelresten in de randen.

Voor Mosi’s babykleertjes heb ik indertijd Neutral gekocht. Voor zijn kleertjes was dat prima, maar mijn eigen kleding vond ik er toch niet zo lekker fris van worden. Met Seepje heb ik dat zelfs met de neutrale variant niet. Een goed alternatief voor de babywas dus! Seepje vloeibaar en Seepje met geur heb ik nog niet gebruikt, maar zodra mijn wasmiddel op is koop ik de Seepje schillen met ‘Zomerse vakantie’ geur. Voordeel is dat je de geurolie los in de wasmachine druppelt. Wil je toch neutraal wassen, dat doe ik bijvoorbeeld met Mosi’s lakens en slaapzakje liever, dan heb je geen aparte schillen nodig.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s