DIY: silhouet

IMG_3468 (1).jpg

Dat ik veel zelf maak is je denk ik al opgevallen op deze blog. Ik hou erg van simpele grafische prints en de silhouet is daar één van. Voor Mosi’s verjaarsdagsuitnodiging heb ik ook een silhouet van zijn hoofd gemaakt. Als je een beetje behendig bent met photoshop dan is het helemaal niet zo moeilijk. Ik moet er wel bij zeggen dat ik een bamboo pen tablet heb en het daarmee een stuk makkelijker tekenen is dan met een muis. Toch denk ik dat je ook daarmee een mooi resultaat kan krijgen.

Het begint allemaal bij een goede foto. Let op het contrast, zodat je tijdens het tekenen goed kan zien waar de lijnen moeten komen. Zeg je kindje dus bij voorkeur met goed licht voor een egale muur. Als je achtergrond verschillende kleuren heeft is het net wat lastiger. Ik heb dat overigens wel gedaan, omdat dat toevallig de beste foto van opzij was.

In Photoshop open je een nieuwe laag over je foto. Die zet je op bijvoorbeeld 50% transparant in een opvallende kleur. En dan kan je gaan inkleuren. Doordat je een laag over je foto heen legt kan je blijven terugkijken naar het origineel en steeds een beetje bijschaven tot je een mooi resultaat hebt.

Voor Mosi’s haar, dat was toen een pluizig krullenbolletje, heb ik gebruik gemaakt van verschillende silhouet vectors van kapsels die ik gewoon via Google gevonden heb. Ik heb ze gecombineerd en aangepast zodat het een beetje op Mosi’s kapsel lijkt. De omtrekken van zijn echte haar op de foto gaven namelijk geen mooi resultaat. Bij kindjes met stijl haar of een wat dikkere bos krullen is het daadwerkelijk overtrekken meestal geen probleem. Je bent natuurlijk altijd vrij om een beetje creatief om te gaan met de foto.

Als je klaar bent met de silhouet hoef je alleen nog maar jouw kleuren te kiezen. Dat kan monochroom zwart wit zijn, maar ook de kleuren van de kinderkamer of je interieur. Ik heb de silhouet van Mosi nu gewoon op een plankje staan, maar het lijkt me ook leuk om van elk familielid (als je wil zelfs inclusief huisdieren) een silhouet in de hal te hangen, of op de slaapkamerdeuren.

Wil je ook een silhouet (of meerdere) en kom je er zelf niet helemaal uit? Stuur me een berichtje, dan help ik je graag.

mosi 1 jaar groot
Dit is de voorkant van de uitnodiging voor zijn eerste verjaardag. Hij is geïnspireerd op zijn geboortekaartje, die zal ik later ook nog eens laten zien.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s