DIY: de stoffen camera

IMG_3469.jpg

Ik zit veel op Instagram en kom daar het leukste originele speelgoed tegen, toch wil ik het vaak net anders en persoonlijker. Dus zo kwam ik bij deze eigen versie van de stoffen camera. Er zijn verschillende webshops die ze kant en klaar verkopen en deze zijn ook echt heel leuk, dus je hoeft er niet zelf voor aan de slag. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze van Numero 74, of deze van Suussies, of een gehaakte versie van Anne-Claire Petit.

Toch zelf aan de slag? Ik heb gebruik gemaakt van een stevig wit t-shirt, de vulling van een oude knuffel, textielverf (permaset aqua supercover, deze is op waterbasis en ecologisch verantwoord) en een stukje Afrikaanse stof voor de nekband.

Eerst knip je een rechthoek uit de witte stof. Als je een shirt gebruikt kan je de zijkant meenemen, dat scheelt al een stukje naaien. Toen heb ik de camera erop geschilderd. Ik heb een combinatie gemaakt van verschillende vectorafbeeldingen op Google. Je kan mijn tekening overnemen, of ook een eigen versie maken. Als je geschilderd hebt met textielverf, moet je vaak even strijken om te fixeren. Dat is dus de volgende stap. Nu kan de camera ook in de was. Dan komt het naaien. Dat doe ik met de hand, want ik heb (nog) geen naaimachine. Ik heb twee gaatjes overgehouden waar de nekband bevestigd moest worden. Via deze gaatjes is de vulling erin gegaan. De nekband heb ik als laatst bevestigd. Dit is een dubbele laag. Deze moest dus ook eerst over de lengte genaaid worden en toen bevestigd aan de camera. En tada, één avondje knutselen en je hebt weer een leuk stuk origineel speelgoed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s