Speelgoed dat geen speelgoed is

IMG_2059Ik weet niet of het normaal is, maar Mosi speelt echt het allerliefst met dingen die daar niet voor bedoeld zijn. Ik kan hem drie verschillende nieuwe speeltjes voor zijn neus leggen en een lepel en dan kiest hij waarschijnlijk voor de lepel. Hij heeft echt meer dan genoeg speelgoed, maar hij speelt veel liever met andere dingen. Of nouja spelen, zijn spel is om alles te verslepen en te verstoppen. Hij heeft dus ook een hele mooie vuilniswagen van Green Toys, maar die gebruikt hij niet om mee te rijden. Achter de laadklep vind ik steeds zijn kleinere speelgoedjes. Waar ik in het eerste jaar achter ben gekomen is dat je beter niet te veel kan kopen. Ik zie in zijn gedrag heel goed terug wat hij zou kunnen doen met het speelgoed dat hiervoor bedoeld is, zoals de vormenstoof. Mosi doet dat alleen niet met zijn speelgoed, maar met alles wat hij in huis of tuin kan vinden. Hij raapt stenen op en gooit die door een gat, doet de dop op de fles en er weer af, zo gaat het maar door met het pas en meetspel. Natuurlijk blijf ik gewoon wel wat speelgoed kopen, maar dan wel heel selectief op wat in mooi en duurzaam vind. Zich vermaken doet hij uiteindelijk toch wel met de lepels, bekers en andere dagelijkse voorwerpen.

IMG_1912
Hier kon Mosi net lopen. Het is niet veel voorgekomen dat hij echt achter het loopkarretje liep, hij klom er veel liever op.

Er zijn wel wat uitzonderingen waar ik echt bij zie dat het toegevoegde waarde heeft. Mosi houdt bijvoorbeeld heel erg van zijn knuffels. Hij pakt ze op, loopt ergens naartoe en gaat lekker liggen knuffelen. Ook is hij echt dol op zijn muziekinstrumenten. Zijn tamboerijn en fluit komen bijna elke ochtend als eerste uit de speelgoedmand. En als laatste de schepjes en emmertjes. Als ik zonder speeltjes naar het strand ga vindt hij binnen no time de spulletjes van een ander kindje en laat die ook niet meer los. Toch groot verdriet van die kindjes (die meestal liever niet delen haha).

Ik zie wel een verandering in het speelgedrag nu Mosi veel rondloopt. Hij gaat hij steeds vaker wel in zijn speelhoekje zitten en pakt hij iets om rustig te bestuderen en mee te spelen. Wellicht is het speelgoedtijdperk nu toch echt aangebroken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s