Snack in the box


Al snel na de introductie van het eerste vaste voedsel (dat was vooral geprakte banaan) bij Mosi begon ik ook te experimenteren met kleine snackjes. Hij vond brood heel lang erg moeilijk te eten, dus zo kon ik toch steeds met hem oefenen met kauwen. En nu zijn de snackies nog steeds favoriet, want het is gewoon een echte lekkerbek die heel graag wat te smikkelen heeft tussendoor. Het is natuurlijk wel steeds makkelijker geworden, want nu hij 1 is mag hij eigenlijk alles. Toch probeer ik er wel goed op te letten dat zijn tussendoortjes niet te ongezond zijn.

Ik ben met 6 maanden begonnen met de Puffits van Ella’s Kitchen. Dat zijn kleine luchtige vanille en frambozen mais/rijstbolletjes die smelten in de mond. Eigenlijk pas voor kindjes vanaf 7 maanden, maar af en toe een paar korreltjes ging heel goed bij Mosi. Het zijn handige kleine (meeneem)zakjes. Dat is fijn met een beginnende eter, dan hoef je niet steeds een halve zak weg te gooien omdat het niet meer lekker is. Alles van Ella’s Kitchen is helemaal biologisch, er is zit geen toegevoegde zout of suiker in en geen onnatuurlijke toevoegingen. Je hoeft dus niet elke verpakking te checken, bij dit merk weet je dat het goed zit. Mosi vond de puffits na een paar maanden niet meer lekker trouwens, maar dat zal per kindje verschillen.

De gepofte smikkelsticks heb ik ook laatst ook gegeven, een maischipje in frambozensmaak. Vond Mosi maar niks. Ik vond ze zelf wel lekker gelukkig haha. De wortelknabbels van Organix Goodies (ook gepofte maischipjes) waren wel favoriet toen hij een maand of 8 was. Daar at hij zo een halve zak van op als ik niet uitkeek. Maar ik denk dat Mosi gewoon even niet meer zo van de luchtige chipjes houdt, want de andere smaken knabbels van Organix Goodies, paprika en kaas, vond hij ook niet interessant.

Echt favoriet zijn nu al maanden de kleine rijstwafeltjes met een smaakje. Appel en banaan van Organix Goodies en ook Albert Heijn heeft een biologische variant in de smaak naturel of appel kaneel. Allemaal zijn ze niet aan te slepen. Ik heb altijd een zakje bij me, want een hongerig kind is geen feest. En een rijstwafeltje doet ook vaak een wonder als hij het niet naar zijn zin heeft in het autostoeltje of de kinderwagen. Pluspunt is dat dit niet zo kruimelt als koekjes en je dus minder bende in de stoeltjes hebt als je toch overstag gaat en hierin laat eten.

Vandaag heb ik voor het eerst ook weer groentenchipjes gekocht van een merk dat sinds kort gelukkig ook bij onze Albert Heijn ligt: De kleine keuken. Hier koop ik de chocopasta en pindakaas al langer van en daar ben ik heel blij mee. Ook bij dit merk wordt goed gelet op de toevoegingen en is alles verantwoord. Nu deze groentewolkjes met o.a. doperwt dus ook maar uitproberen. Ze verkopen ook voordelige proefpakketten, van zowel hun snacks als de babymaaltijden. Als ik die gezien had toen Mosi nog af en toe potjes at, dan zou ik ze zeker gekocht hebben. Ziet er heerlijk uit.

Al die verantwoorde tussendoortjes zijn over het algemeen wel wat duurder dan de liga’s en andere koeken, maar ik geef ze echt veel liever. Mosi is een goede eter, lust zijn groente graag en ook op brood eet hij het liefst nog lekker hartig. Dat wil ik niet verpesten met een overschot aan suiker. Af en toe koop ik de Nijntje koekjes wel eens, vooral omdat ik het handig vind dat ze per twee verpakt zijn en overal mee naartoe kunnen. Dat vind ik ook helemaal geen probleem, maar ik ben wel blij dat zijn favoriet een simpel rijstwafeltje is!

broodtrommel
broodtrommel van dotcomgiftshop gekocht bij kikkespulle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s