Genieten

IMG_3035.jpg
genietmomentje op de fiets

Hoe je leven veranderd met zo’n kleintje erbij! Ik had nooit kunnen bedenken hoeveel impact het heeft. Een van de mooiste dingen die ik er onverwacht bij heb gekregen is echt heel bewust leren genieten. Het is heel cliché, maar ze groeien zo snel. Elke keer dat ik zie dat Mosi weer iets nieuws kan probeer ik daar echt even bewust bij stil te staan. Natuurlijk zijn dat de grote dingen zoals het eerste echte lachje en de eerste stapjes, maar ik geniet misschien nog wel meer van de gekke dingen. Hij verzamelt zijn ‘schatten’ bijvoorbeeld allemaal in de wasmachine – en ja daar geniet ik van. Ik vind het prachtig om een knuffeltje en auto terug te vinden als ik de was ga doen. Hij verwondert me. Ik werk maar drie dagen, maar wat is het dan heerlijk om op de fiets te springen met de gedachte zo weer een knuffel te krijgen van het kleine mannetje. Ik neem ook echt even te tijd om thuis weer lekker samen te spelen, te dansen en te knuffelen. Het is zo gezellig samen! Schoonmaken, opruimen; de dingen die moeten gebeuren komen wel als hij slaapt.

En ook daar geniet ik van, de tijd dat hij slaapt. De rust. De vrijheid. Ik geniet bewust van mijn eigen tijd. Zo ging ik laatst voor het eerst in twee jaar weer stappen, en ik genoot meer dan ooit. Vroeger zou het idee dat ik de volgende ochtend om 7 uur uit mijn bed moest me wel weerhouden, maar nu niet. Laten we zeggen dat Mosi me goed getraind heeft in weinig slapen het afgelopen jaar. Wel was ik er eerder klaar mee – ik wilde ook graag weer naar huis. Naar mijn kind. En dat gevoel was wederzijds, want Mosi bleek de hele avond wakker te zijn geweest. Stiekem vond ik het heel fijn hem nog een kus te kunnen geven en in bed te leggen voor ik zelf mijn ogen een paar uurtjes sloot.

IMG_3123.jpg
dames op stap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s