DIY: een persoonlijk ledikantje

IMG_3152
Blij wakker worden in zijn custom made bedje

Mosi’s eerste bedje was een vintage familie ledikantje waar ik zelf als in heb geslapen, maar ook mijn moeder, oma en zelfs de moeder van mijn oma. Ga maar na hoe oud het is. het bedje heeft dus ook een afwijkend formaat. Na het opknappen heb ik er een matrasje op maat voor laten maken en Mosi heeft er met veel plezier in geslapen zijn eerste jaar. Ook na zijn eerste verjaardag was het zeker nog groot genoeg, maar de randen zijn niet zo hoog. Mosi klimt graag overal op en gaat er dan weer head first vanaf, dus ik werd elke keer ongeruster dat hij acrobatische toeren zou uithalen in zijn slaapzak. Tijd voor een dreumesbestendig bedje dus, maar een beetje een bijzondere want het afscheid van het o zo waardevolle eerste bedje was niet makkelijk.

IMG_2679
Het eerste bedje

Er stond nog een tweedehands IKEA Hensvik ledikantje bij mijn moeder, dus ik heb besloten die op te knappen. Ik heb het hoofdbord onder handen genomen en beplakt met Ghanese stof. Zijn commode (ook van de Hensvik lijn) heb ik ook direct aangepakt en is ook beplakt met dezelfde stof. Eerst heb ik de stof (met een stukje overschot) op maakt geknipt. Deze heb ik op het hoofdbord en de achterwanden van de commode geplakt met lijmspray. Nadat dit droog was heb ik een stuk of 5 lagen transparante vernis (op waterbasis) aangebracht over de stof tot er echt een goed laagje overheen zat. De stof kon ik toen het droog en hard was makkelijk afsnijden met een stanleymesje. Na een paar dagen extra goed drogen en luchten was het bedje klaar om in te slapen. Ik ben superblij met het resultaat. En dit kan je met alle soorten stof doen. Ik heb voor Ghanese stof gekozen om Mosi’s achtergrond een beetje in zijn kamertje te kunnen verwerken, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om dezelfde stof te nemen als bijvoorbeeld de gordijnen, het beddengoed of kussenhoesjes in het kamertje. Een vrij doorsnee bedje krijgt zo al snel een hele andere persoonlijke look. Een echte eye-catcher in de babykamer!

IMG_2676.jpg
De bijpassende commode

3 gedachtes over “DIY: een persoonlijk ledikantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s