De eerste vliegreis

Een kleine maand geleden zijn we voor het eerst op vakantie geweest. De reis ging naar Portugal. Een bewust gekozen bestemming. Niet te ver vliegen en geen tijdsverschil (nouja 1 uurtje dan, maar dat is verwaarloosbaar). Het bleek een hele populaire kinderbestemming, want het vliegtuig zat vol kleintjes (onder de vier, want het was nog geen schoolvakantie). Ik was bang dat het vliegen een moeilijke zou worden, maar met een flesje bij stijgen en landen ging het met de oortjes helemaal goed. Het moeilijkste voor Mosi was het stilzitten, hij kan net lopen en oefent dat het liefst te hele dag. Ineens 2,5 uur met mama knuffelen is dan heel erg lang. Gelukkig kon ik daar 1 uur slaap vanaf trekken, want al mijn voorbereiding met 10 verschillende speeltjes en een iPad vol filmpjes (waar hij niet langer dan 2 minuten aandacht voor heeft) hielp niet echt. Het leukst waren de kindjes om ons heen, waar Mosi eigenlijk zo over de stoel heen naar toe wilde klimmen. En hoe fijn is een vliegtuig vol kinderen dan, want iedereen zit toch een beetje in dezelfde situatie.  Wat me heel positief verraste was de behulpzaamheid van de douane. Ik mocht mijn warme water voor het flesje (na een test met speciale apparatuur) gelukkig gewoon meenemen en ook het flesje water waar hij de hele dag aan lurkt mocht gewoon mee. En waar het personeel bij zo’n vliegreis anders vrij zakelijk blijft, zorgt Mosi nu bij iedereen voor een vrolijk gezicht, een gezellig praatje en veel meer geduld. Reizen met een dreumes. Het is een ontzettend leuke, maar hectische beproeving.IMG_2253.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s